Autovrije zondag

Op zondag 19 september zal de hele binnenstad van Mechelen tussen 10 en 19 uur autovrij zijn. Ontdek de autovrije straten van Mechelen en neem deel aan verschillende activiteiten.

Het programma van Autovrije Zondag vind je op www.dezomerisvanmechelen.be.

Autovrije Zondag is deel van de Week van de Mobiliteit (16-22 september).

Verkeerssituatie

Op 19 september is de binnenstad van Mechelen autovrij tussen 10 en 19u. Tussen deze uren kan je de binnenstad bijvoorbeeld niet in- of uitrijden.

Uitzonderingen

Er is alleen een uitzondering voor bewoners en bezoekers in het bezit van een kaart ‘Personen met een handicap’ en voor essentieel vervoer (taxi’s, hulpdiensten, dokters van wacht, thuisverpleegkundigen en de uitvoeringsdiensten van de stad). Ook de parkings in de binnenstad zijn niet bereikbaar. De randparkings kan je wel in- en uitrijden.

Bewaakte fietsenstalling

De binnenstad is bereikbaar per fiets, te voet of met het openbaar vervoer. Tussen 12 en 18u kan je je fiets parkeren op de bewaakte fietsenstalling op het binnenplein van het stadhuis. Je kan je fiets er tussen 13 en 18u meteen ook gratis laten graveren. Vergeet niet om hiervoor je identiteitskaart mee te nemen. 

Pendelbus

De pendelbus (lijn 1 Mechelen Station – Centrum) wordt omgeleid. Er worden vervanghaltes voorzien langs de Veemarkt en Bleekstraat. De andere lijnen behouden hun normale reisweg.

Ook Walem autovrij

De Koningin Alberstraat tussen Lange Zandstraat en Baron Coppenslaan is op 19 september tussen 9u en 20u verkeersvrij. Er geldt in dat deel ook een parkeersverbod tussen 8u en 19u.

Er is een omleiding via de E19 (via Mechelen-Noord en Rumst).