Baarbeekhoeve

De Baarbeekhoeve is de boerderij van Jelle Delanoeije, Roosje Koninckx en hun drie dochtertjes Febe, June en Lily.  Op de Baarbeekhoeve telen ze meer dan vijftig soorten groenten en kleinfruit, die je ook rechtstreeks kan kopen in onze hoevewinkel. Daarnaast vind je in onze winkel een breed aanbod aan verswaren, zuivel, dagvers brood, vlees, diepvriesproducten, droge voeding en verzorgingsproducten.

Ze houden van groenten die rechtstreeks van de boer in onze winkel of pakketten belanden. We proberen dan ook het principe van zo weinig mogelijk schakels tussen producent en consument aan te houden. Rechtstreekse verkoop geeft meer garantie op kraakverse groenten, de beste bio-kwaliteit, minder transport en CO2-uitsoot, en een eerlijke prijs voor de producent en de consument. We halen onze groenten van eigen veld en bij verschillende collegaboeren in de omgeving van Antwerpen, Mechelen en Zeeuws-Vlaanderen.

Zaakvoerder Jelle verkoopt al tien jaar biologische groenten en fruit 'rechtstreeks van de bioboer' op verschillende markten en in een winkel in het Antwerpse. In 2014 kochten Jelle en Roosje samen met familie de Baarbeekhoeve en sindsdien teelt Jelle er biologische groenten met de hulp van boer Andreas. De vervallen hoeve werd inmiddels helemaal gerestaureerd en je kan er nu van woensdag tot zaterdag terecht in de biologische hoevewinkel. Sinds kort verdelen we ook biopakketten aan particulieren en bedrijven.

Maar de Baarbeekhoeve is méér dan alleen een boerderij en een hoevewinkel. Het is ook een plek van ontmoeting, waar kinderen kunnen leren waar hun eten vandaan komt en waar volwassenen het kind in zichzelf kunnen terugvinden door te wroeten in de aarde. Daarom organiseren we regelmatigopendeurdagen en plantdagen waar iedereen welkom is om mee te helpen op het veld. We begeleiden ook scholen op aanvraag.

De Baarbeekhoeve is ook nog eens prachtig gelegen aan de rand van de Dijlevallei en op een steenworp afstand van dierenpark Planckendael. Je kan er heerlijk uitrusten en een lekker biologisch fruitsapje drinken op een van onze bankjes tijdens of na een wandeling of uitstapje in de buurt. Met wat geluk zie je de ooievaars zelfs die ons regelmatig komen bezoeken. Kom dus zeker eens langs voor een bezoekje wanneer je in de buurt bent!

Baarbeekhoeve
Baarbeekstraat 24
2812 Muizen 
www.baarbeekhoeve.be
info@baarbeekhoeve.be

openingsuren: 
woensdag, donderdag en vrijdag 12-18u
zaterdag 10-16u