Bakfiets proberen

Altijd al eens willen testen of een bakfiets iets voor jou is, maar nooit de gelegenheid gevonden? Dan zijn er twee mogelijkheden:

  1. Download de app van Cargoroo op je smartphone en registreer je als gebruiker. Zo kan je één van de negen deelbakfietsen in onze stad een uur lang gratis uitproberen.
  2. Als Mechelaar kan je ook eenmalig gratis een bakfiets van de stad ontlenen! Je ontleent de bakfiets steeds van een woensdag tot de maandag erop. Zo kan je 6 dagen lang je wagen aan de kant laten staan en volop proeven van het leven met een bakfiets. Meer informatie hierover vind je verder onder de foto.

Deelbakfiets (lange bakfiets type 'Long John')

Hoe reserveer ik de bakfiets?

Reserveren kan telefonisch, via het gratis nummer 0800 20 800, of via de online afsprakentool.

Let wel, de eerstvolgende weken zijn intussen al ingeboekt. Om een vrije datum te vinden moet je ver genoeg doorscrollen.

Online reserveren

Waar en wanneer haal ik de fiets op?

De fiets kan opgehaald worden op woensdag in het Fietsatelier. Je tekent een tijdelijk uitleencontract en betaalt een waarborg van €100 (contant). Na afloop breng je op maandag de bakfiets gewoon weer binnen bij het Fietsatelier. Je kan de bakfiets gerust eerder binnenbrengen, maar nooit later. Hou zeker rekening met hun openingsuren!

Fietsatelier
Rode Kruisplein 14 
2800 Mechelen
ma - vrij: 8.30 - 12.00 en van 12.30 - 17.00
zaterdag (vanaf april tot oktober): 8.30 - 17.00

Wat staat er in het uitleencontract?

Bekijk het uitleencontract met de voorwaarden. Je hoeft dit niet zelf af te drukken; er zijn exemplaren aanwezig in het Fietsatelier.

Ik heb de bakfiets uitgeleend en ben helemaal verliefd. Wat nu?

Super dat je fan bent geworden van de bakfiets! Er zijn verschillende opties:

Zelf een bakfiets aankopen

Hier in Mechelen hebben we heel wat handelaars die verschillende soorten bakfietsen verkopen. Neem rustig je tijd om de verschillende soorten en merken te vergelijken en kies voor de optie die het beste past bij jouw noden.

Tip: Vele handelaars bieden een gratis proefritje aan met hun specifieke merk(en) bakfiets. Twijfel dus niet en vraag er gerust naar!

Als je ervoor kiest om je wagen weg te doen en een bakfiets aan te schaffen, dan kan je tot €250 subsidie ontvangen dankzij het mobiliteitsbudget. Lees alles over het mobiliteitsbudget.

Heb je een bakfiets aangekocht en wil je ze delen met je buren?

Dat kan! Dankzij Dégage! kan je in Mechelen zowel wagens als fietsen delen met je buren. Én je verdient er zelf een centje aan bij. www.degage.be.

Wil je geen bakfiets aankopen, maar er wel af en toe gebruik van kunnen maken?

Dan hebben we goed nieuws voor jou, want er zijn 2 opties in Mechelen:

  1. Via Dégage! kan je een bakfiets uitlenen bij je mede-Mechelaars.
  2. Cargoroo biedt 9 deelbakfietsen aan in Mechelen die je ook heel gemakkelijk kan ontlenen.

Heb je nog andere vragen, neem dan gerust contact op via het contactformulier.