Buurderij Mechelen

'Boeren & Buren' is een nieuwe manier om de gezonde, lokale en ambachtelijke voeding te kopen, rechtstreeks van bij de boer.
Alle producten komen van het bedrijf uit eigen streek met respect voor het milieu en met oog voor de korte keten.
Het gaat om fruit, groenten, zuivel, vlees, vis, en vele andere producten. Inschrijven is gratis en zonder verplichtingen! 

Beter eten, lekker eten

De leden van een Buurderij hebben vijf dagen om hun boodschappen te doen op de site:  www.boerenenburen.be.  Daarna ontmoeten ze elkaar terug in levende lijve op het moment van de verdeling van de producten in een trefpunt.

Het concept heet “Boeren&Buren” en is vier jaar geleden  begonnen in Frankrijk, onder de naam: “La  Ruche qui dit oui”, in de buurt van Toulouse.  De eerste Buurderij van België is ondertussen al twee jaar open.  

 

Koop bewust en eet bewust

'Buurderijen', lokale groepen van boeren en leden, vind je in Europa zowel in de steden als op het platteland. België telt vandaag 30 Buurderijen, meer dan 250 producenten zijn deel van het netwerk en er zijn al eerste Buurderijen in Vlaanderen geopend.

Het idee van lokaal eten, de korte keten spreekt iedereen aan. Kwaliteit, betrokkenheid en eenvoud! Boeren & Buren biedt transparantie, sfeer en flexibiliteit. Ze brengt niet enkel de consumenten en de producenten bij elkaar, maar zorgt er ook voor dat de leden terug voeling krijgen met de aarde.

Ondersteun de lokale landbouw

Stevig verankerd in hun omgeving, stimuleren de Buurderijen niet alleen de goede smaak van het boerenleven, maar creëren ze ook banden en gezelligheid in de buurt. De sleur van boodschappen doen wordt zo vervangen door een leuk moment met de buren om week na week samen te bouwen aan een nieuwe manier van consumeren.

Meer info

www.boerenenburen.be of www.facebook.com/buurderij.mechelen