hemskoppelbeeld-website.jpg

Campagne 'Meet je energieverbruik'

Mechelen Klimaatneutraal zoekt voor de campagne 'Meet je energieverbruik' honderd Mechelse gezinnen die een energiemonitor bij zich thuis willen installeren en voor een periode van minstens één jaar hun verbruiksgegevens willen bijhouden.

Wat mag je verwachten bij deelname?

Je krijgt inzicht in je energieverbruik en kan dus kosten besparen bij jou thuis door:

  • automatische aflezing van je gas- en elektriciteitsverbruik;
  • een webplatform waarop je overzichtelijk je gas- en elektriciteitsverbruik kan opvolgen;
  • een periodieke nieuwsbrief met tips & tricks.

Hiervoor zullen we werken met het digitale platform EnergieID en de automatische meterlezers van June Energy. In de presentatie van de infosessie “Meet je energieverbruik” vind je meer informatie.

Wie komt in aanmerking en wat zijn de voorwaarden?

Heb je een digitale meter, budgetmeter of ben je eigenaar van zonnepanelen? Helaas is het type energiemonitor waar wij momenteel mee werken niet geschikt in jouw situatie. Je kan wel gebruik maken van het webplatform Energie ID. Eigenaars van een digitale meter kunnen hun verbruik opvolgen via de website van Fluvius.

Hoeveel kost het?

Het kost je helemaal niets. Je account op het platform Energie ID kan je gratis aanmaken en het gebruik van de energiemonitors is mogelijk zonder commerciële verplichtingen. De installatie en configuratie van de toestellen moet je zelf doen (zie instructieblad)

Je ontleent wel toestellen die eigendom zijn van de Stad Mechelen. Daarom vragen we hiervoor een waarborg van € 50. Wanneer je de toestellen in goede staat terug inlevert bij de Stad Mechelen, krijg je de waarborg vanzelfsprekend terugbetaald.

Wens je graag mee te werken aan dit project en denk je dat je in aanmerking komt? Neem de gebruiksvoorwaarden even door en vraag dan je set energiemonitors aan via dit webformulier. Let op, het aanbod is beperkt, wacht er dus niet te lang mee.

Triple-A

Deze campagne is mogelijk dankzij het Europees project Triple-A.