De Dijle Leeft

Prijsvraag renovatie & groepsaankoop groot groenonderhoud

Op 15 november kan je hier de prijzen vinden van de (groen)aannemers die prijzen voor de renovatie van de kademuren hebben ingediend. 

Mechelen stelt aannemerscollectief voor riolerings- en afkoppelingswerken op

Stad Mechelen wil aannemers die riolerings- en afkoppelingswerken willen uitvoeren in Mechelse woningen opnemen in een aannemerscollectief. Met deze procedure wil Stad Mechelen private eigenaars ondersteunen bij het uitvoeren van deze werken in en rond hun woning, waaronder woningen die langs de Binnendijle liggen en nog vuil water lozen op de Binnendijle. 

Ben je aannemer en wil je je opgeven voor het aannemerscollectief? Lees meer over de procedure, het reglement en schrijf je online in

Dijle leeft? 

Dijle Leeft

De laatste jaren zijn er veel investeringen gebeurd in de buurt rond de Dijle. De vele renovatie- en nieuwbouwprojecten zorgen voor een opwaardering van de buurt. Tel daarbij de vele evenementen naast en op de Dijle, de toenemende recreatie en je komt tot één conclusie: de Dijle leeft.

Samen met de private eigenaars die wonen langs de Dijle zetten we een volgende stap en willen we de kademuren renoveren. Dit is nodig om stabiliteits- en vochtproblemen te voorkomen. Tegelijk kunnen we de Binnendijle zo opnieuw inzetten als waterafvoeras.