Dorpshuis Hombeek

 

Renovatie Dorpshuis Hombeek 

Het dorpshuis van Hombeek wordt een Europees demonstratiegebouw. In het gebouw worden verschillende energiezuinige en innovatieve technieken toegepast. Het gebouw wordt helemaal geïsoleerd (vloer, muren en dak), de verwarming is op basis van een lucht-lucht warmtepomp en elektriciteit komt van PV panelen. Er is ook een energiezuinige LED verlichting en het hele gebouw wordt geventileerd met een energiezuinige BaOpt ventilatie. 

Het nieuwe gedeelte dat wordt bijgebouwd zal conform de BEN normen zijn.
Het oude gedeelte wordt energiezuinig gerenoveerd.

  • Het hele gebouw is ingepakt met isolatie
  • Er zijn zonnepanelen en een lucht-lucht warmtepomp.
  • Voor ventilatie werd gekozen voor een BaOpt ventilatiesysteem, een innovatief systeem dat door middel van lichte overdruk het gebouw optimaal ventileert.

Deze renovatie maakt deel uit van Hart voor Hombeek. 

Wil jij ook energiezuinig renoveren? Ontdek dan alle maatregelen op BENOVEREN. 

Rondleiding 

Ontdek de presentatie gebruikt voor vorige rondleidingen in 2017 en 2018. Er werden door Kamp C ook twee fiches opgemaakt over de gebruikte technieken: BaOpt ventilatie en buitenmuurisolatie

 

De Koninklijke Mechelse Fotokring maakte mooie beelden van de verbouwing. 

Beelden van de Technieken 

Beelden van de Renovatie

Wat is See2DO!

Het grensoverschrijdend Interreg VA programma Vlaanderen-Nederland keurde het See2Do!-project goed. In See2Do! werken Vlaamse en Nederlandse partners samen om inwoners aan te zetten tot de energetische renovatie van hun woning. Hierbij volgen ze het 'Doen door Zien' principe.