Duurzame horeca 

We heten Mechelaars en bezoekers welkom in onze gezellige restaurants en cafés. En op onze sfeervolle horecaterrassen. Maar een terras vraagt in de winter al gauw om verwarming. Als stad die inzet op het klimaat, kiezen we hier uiteraard voor duurzame terrasverwarming. Mechelse horecazaken kunnen nu verwarmde dekens bestellen aan een voordelige prijs, doordat de stad de helft van de kostprijs op zich neemt. Naast het aanbod aan verwarmde dekens, bieden de stad en Horeca Mechelen gratis duurzame herbruikbare rietjes, koffiebekers en planten aan. Mechelse horecaondernemers kunnen deze gratis bestellen voor hun zaak. 

Bestel hier je gratis materialen en/of de verwarmde dekens

Gratis aanbod 

Je kan gratis een plantenpakket, herbruikbare rietjes of koffiebekers bestellen.  

Verwarmde dekens 

Een deken kost 90 euro. De stad komt hierin tegemoet met een bedrag van 45 euro. Je betaalt dus maar 45 euro voor een deken. De prijzen zijn incl. BTW. 

De dekens zijn grijs van kleur (zie foto) en hebben een logo van de European Green Leaf Award op het batterijkapje. De levering van de dekens is inbegrepen in de prijs. Alle informatie over de dekens vind je op de website van STOOV. Bestel tijdig de nodige verwarmde dekens om het je terrasbezoekers zo aangenaam mogelijk te maken.

Voorwaarden

Mechelen Meemaken vzw en Horeca Mechelen organiseren deze actie samen. De stad heeft een eenmalige toelage gegeven aan deze partijen om de aankoop van de dekens voor 50% te betalen en de andere materialen gratis ter beschikking te stellen. Dit betekent dat een Mechelse horecazaak slechts 50% betaalt van de aankoopprijs van de verwarmde dekens. Hier hangen wel enkele voorwaarden aan vast. 

  • Het aanbod is enkel geldig voor horecazaken gelegen op het grondgebied Mechelen met een reglementair terras
  • De zaak moet de afgelopen 36 maanden een energie-audit hebben laten uitvoeren of bereid zijn om binnen het jaar na levering van de dekens een energie-audit te laten uitvoeren. Hiervoor is ondersteuning van de Stad Mechelen beschikbaar.
  • De zaak moet bereid zijn om deel te nemen aan een informatiemoment over energiebesparen voor de horeca. Op dit informatiemoment krijg je ook individueel advies om over te schakelen van grijze naar groene stroom. 
  • De zaakvoerder dient zich in te schrijven via het webformulier.  
  • De zaakvoerder dient actief mee te communiceren rond Mechelen als winnaar van de European Green Leaf Award op basis van het aangeleverde communicatiepakket. 
  • Het aanbod geldt  zolang de voorraad strekt. Van zodra de voorraad op is, wordt het aanbod afgesloten. 

Bestel verwarmde dekens

Tips 

Heb je zin om verder te gaan met energiebesparing? Ontdek dan de tips, getuigenissen en publicaties van Horeca Vlaanderen.