mk_webbanners_280x90_archief.jpg

Earth Hour

Mechelen dooft de lichten

Op 24 maart 2018 neemt de stad deel aan Earth Hour georganiseerd door WWF-België. Dit initiatief maakt deel uit van een internationale campagne om de uitstoot van broeikasgassen tegen te gaan en actie te ondernemen tegen de klimaatverandering.

Earth Hour is ondertussen uitgegroeid tot de grootste globale actie: in 2017 deden honderden miljoenen mensen in meer dan 100 landen gedurende een uur het licht uit. In België namen 650 000 families en 6500 steden, gemeenten en bedrijven deel aan de actie. 

Mechelen 

Mechelen dooft de verlichting op de Grote Markt, het stadhuis, de Sint-Romboutstoren, het Schepenhuis, het Postgebouw en de Onze-Lieve-Vrouwe-over-de-Dijlekerk gedurende veertien uur, namelijk van 18u. tot 8u 's ochtends
Ook de klemtoonverlichting van de Hanswijkbasiliek, Sint-Katelijnekerk en het Hof van Busleyden wordt gedimd. De Onze-Lieve-Vrouwestraat schakelt over op functionele verlichting.   
Andere openbare verlichting wordt niet gedoofd om de veiligheid te garanderen. Opgelet, door technische redenen is het mogelijk dat de verlichting reeds vrijdagavond wordt veranderd en dit tot maandagochtend. 

En jij? 

Om de impact en de zichtbaarheid van de actie nog groter te maken, roept de stad ook alle Mechelaars op om mee te doen. Ook de handelaars en bedrijven worden opgeroepen om de lichtreclame of etalageverlichting uit te laten tijdens Earth Hour. 

Meer info

W www.earthhour.org