mk_webbanners_1200px-01.png

Meten is weten met energiemonitors

Meten is weten

Weet jij of je gezin zuinig of kwistig omspringt met water, gas en elektriciteit? En jouw energiebesparende inspanningen: wat leveren ze effectief op? Via Mechelen Klimaatneutraal kom je het makkelijk te weten.

Gezocht

Mechelen Klimaatneutraal heeft verschillende acties lopen om energiezuinig (ver)bouwen aan te moedigen zoals samenaankopen in energie efficiënte maatregelen, adviezen aan huis en wijkrenovaties. Voor het project Triple-A zoekt Mechelen Klimaatneutraal onder de deelnemers van deze acties 100 huishoudens die energiemonitors bij hun willen installeren en voor een periode van minstens één jaar hun verbruiksgegevens willen bijhouden.

Neem je deel of ben je van plan deel te nemen aan één van deze acties en wil je meehelpen aan dit onderzoek?

Geïnteresseerd

… schrijf je dan in. Een medewerker van Mechelen Klimaatneutraal neemt dan spoedig contact met je op en bezorgt je meer informatie over de deelnemingsvoorwaarden.

Ik schrijf me in!

Wat zijn energiemonitors

Je energieverbruik opvolgen kan je handmatig, door elke maand de stand van je gas- of elektriciteitsmeter te noteren. Maar het kan ook makkelijker met een Huis Energie Monitoring Systeem, kortweg energiemonitor. Energiemonitors meten automatisch het gas- en elektriceitsverbruik in je woning en geven een handig overzicht via een app op je smartphone, tablet of pc. Ze geven je inzicht in je werkelijk energieverbruik en hoeveel het kost. Sommige systemen worden gecombineerd met een slimme thermostaat en helpen zo je verwarming te regelen.

Kan je niet wachten

Energie besparen doe je niet alleen, maar doe je best samen! Sluit je aan bij de groep Mechelen Klimaatneutraal op het web-platform Energie ID. Registreren op dit platform is gratis en je kan er nu al mee starten!

Meer informatie over Energie ID en de groepspagina van Mechelen Klimaatneutraal

Triple-A

Het project Triple-A wordt gecoördineerd door de Technische Universiteit in Delft, gesubsidieerd door het Europees Interreg 2 Zeeën programma 2014-2020 en gecofinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (ERDF) in het kader van subsidiecontract 2S02-029 voor de periode van januari 2017 tot december 2020.