Energiepunt en Klimaatneutraal Mechelen

 

Energiepunt Mechelen

Energiepunt Mechelen is één van de 19 energiehuizen van Vlaanderen. Je kan hier terecht voor info, advies en begeleiding bij al je vragen over energie(besparing).

Wil je je energiefactuur verlagen? Staan er renovatiewerken op de planning? Welke maatregelen zijn er nodig om je energieverbruik te doen dalen? Welke premies zijn er? Kom ik in aanmerking voor de Vlaamse Energielening en de Vlaamse renovatiepremie?

Energiepunt helpt je graag verder!

Stel je vraag:

  • via telefoon: 015 29 78 92 (maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag)
  • via de livechat (maandag tussen 10u-12u en donderdag tussen 14u-16u)
  • via ons  contactformulier
  • via e-mail: energiepunt@mechelen.be
  • of kom langs aan ons loket in het Huis van de Mechelaar, Reuzenstraat 1, Mechelen. OPGELET: tijdelijk gesloten wegens Corona-maatregelen!

Energiepunt Mechelen is gesloten van 15 tot 21 februari 2021.

Mechelen Klimaatneutraal

Mechelen zet in op het verminderen van de CO2 uitstoot op het grondgebied en het weerbaar maken van het grondgebied voor klimaatverandering. De stad zet hiervoor in op het renoveren van woningen, het verhogen van energie-efficiëntie in ondernemingen en de productie van hernieuwbare energie. Maar minder CO2 alleen volstaat niet. De stad investeert ook in het voorkomen van droogte en overstromingen en het verminderen van de impact van de stijgende temperaturen in de zomer.

Heb je hierrond een vraag of wil je zelf iets ondernemen om Mechelen klimaatneutraler te maken en mee te bouwen aan de toekomst van Mechelen, contacteer ons dan: