Het energieverhaal van Sarah Benn

“Verhuisd en wil geen onaangename verrassing bij de eindafrekening”

Sarah Benn werkt als “energiesnoeier”. Als rasechte Mechelaar doet ze uiteraard mee met #2800meetsamen. Sarah’s tips: gebruik EnergieID, want het kost je helemaal niet veel tijd. En kijk na of je in aanmerking komt voor een gratis energiescan.

“Een goed jaar geleden verhuisde ik naar Battel,” vertelt Sarah. “Dankzij mijn werk bij de Energiesnoeiers van Natuurpunt weet ik dat mensen soms voor onaangename verrassingen komen te staan als hun leefsituatie verandert. Dat wil ik niet. Daarom noteer ik elke maand de meterstand van elektriciteit in EnergieID. Zo kan ik mijn verbruik opvolgen, mijn tussentijdse facturen op tijd bijsturen en weet ik wat ik als eindafrekening mag verwachten.”

Kost je helemaal niet veel tijd

“Het makkelijke aan EnergieID is dat het helemaal niet veel tijd kost om snel even je nieuwe meterstanden in te geven. EnergieID toont ook wat de verwachtingen zijn voor de toekomst. Ik gebruik EnergieID nu iets meer dan een jaar. Ik kijk er wel naar uit om te kunnen vergelijken met vorig jaar. Je krijgt elke eerste dag van de maand een herinnering om je meterstanden door te geven. Dat helpt.”

“Helaas zien we het effect van het virus dat iedereen thuis houdt op ons verbruik. Onze laptops deden meer uren thuis, voor ons werk en om de kids rustig te houden. Om over de verwarming nog te zwijgen.”

Energiesnoeiers

Sarah werkt bij de Energiesnoeiers van Natuurpunt. Haar gouden tip: kijk na of je in aanmerking komt voor een gratis energiescan. “De scans zijn bedoeld voor kwetsbare doelgroepen. Wie een 0% energielening van Energiepunt Mechelen wil, moet trouwens deze energiescan laten uitvoeren. Zo’n energiescan is een huisbezoek, waarbij we tips en advies over energiebesparing geven.”

En nog een tip: houd in het oog of er een SWITCH-campagne doorgaat. “We organiseren SWITCH samen met Energiepunt Mechelen. Tijdens de campagne bekijken we samen welke energieleverancier voor jou het voordeligst is. Eventueel regelen we ook de omschakeling al op het moment zelf,” legt Sarah uit.

Helaas staat de werking van de Energiesnoeiers door de coronacrisis op een laag pitje. De energiescans zullen hopelijk opnieuw opstarten in januari.

Blijf op de hoogte: Energiesnoeiers.net.

 

(december 2020)

 

>> Doe mee met #2800meetsamen

Maak een account op EnergieID en sluit je aan bij onze groep voor Mechelaars. Je krijgt elke maand verhalen en tips en we bedanken je met een cadeau dat je helpt om doordacht om te gaan met energie. Andere deelnemers zien je gegevens niet.