Hoe denk jij over zelfrijdende voertuigen?

Hoe ziet de toekomst eruit als alle voertuigen zelf zouden rijden en je zelf niets meer hoeft te doen? En wat als deze voertuigen gedeeld worden? We hebben dan veel minder parkeerplaatsen nodig. Wat kunnen we doen met de vrijgekomen ruimte?

Auto’s, vrachtwagens, bestelwagens en bussen hebben vandaag al veel automatische technologie die het je gemakkelijker maakt als chauffeur en ook veiliger. Denk maar aan lane assist, cruise control, automatisch parkeren, of snelheidsbegrenzing. Er zijn zelfs al voertuigen ontwikkeld die volledig zelf rijden.

Wat vind jij van zelfrijdende voertuigen?

Geef jouw mening

Zelfrijdende voertuigen in Mechelen

Ook wij onderzoeken, samen met Europese partners, de mogelijkheden van zelfrijdende voertuigen.

  • hoe voeren we zelfrijdende voertuigen in in een autoluwe zone?
  • hoe beïnvloeden zelfrijdende voertuigen de leefbaarheid, aantrekkelijkheid en toegankelijkheid van onze stad?
  • hoe verplaatst een zelfrijdend voertuig zich in een stad en wat bij werkzaamheden?

Lees meer

Minder parkeerplaatsen, meer ruimte voor beleving

Als die zelfrijdende voertuigen dan nog eens gedeeld worden, komt er meer ruimte vrij. Want wist je dat een gedeelde, efficiënt gebruikte wagen zes tot twaalf privé-wagens vervangt? De (parkeer)ruimte die daardoor vrijkomt, kan worden teruggegeven aan bewoners. Dat zorgt voor meer leefbare buurten, waar fietsen en wandelen terug aantrekkelijker wordt.

Verover de ruimte

Met de actie Verover de Ruimte wil Autodelen.net de impact van deelmobiliteit op ons openbaar domein heel concreet maken. Op verschillende plaatsen in Mechelen ruilen we even een aantal parkeerplaatsen in voor een spel- en zitinstallatie. Je vindt er ook banners die tonen hoe de openbare ruimte en het verkeer er zouden uitzien met zelfrijdende gedeelde auto's. 

Benieuwd? Je vindt de installatie op:

  • 11 tot 17 september aan het postkantoor aan de Grote Markt
  • 18 tot 25 september op de Korenmarkt
  • 25 september tot 3 oktober in de Graaf Van Egmontstraat