mk_webbanners_280x90_archief.jpg

Open klimaatfora

Klimaatforum? 

Mechelen heeft het burgemeestersconvenant ondertekend en engageert zich om tegen 2030, 40% minder CO2 uit te stoten. De stad bereidt daarom een klimaatplan voor de periode 2020-2030 voor. En hiervoor hebben we jouw hulp nodig! 

Schrijf je nu in

Heb jij zin om mee na te denken over hoe er minder COkan worden uitgestoten in Mechelen. Heb je een idee om ervoor te zorgen dat Mechelen beter bestand wordt tegen de gevolgen van klimaatverandering? Kom dan zeker langs op het klimaatforum. Je kan er niet alleen je klimaat-idee kwijt, maar je ontmoet ook anderen die het klimaat een warm hart toedragen en je ontdekt wat er leeft rond klimaat in Mechelen! 

Concreet 

Klimaatforum "Meer met minder CO"

zaterdag 1 juni 2019 - 14u-17u

Potterij site (Potterijstraat)

 

Klimaatforum "Mechelen aan zee"

zaterdag 8 juni 2019 - 14u-17u

Dorpshuis Muizen 

 

Het informatiemoment is gratis maar inschrijven is verplicht. Er zijn per sessie maximaal 45 deelnemers mogelijk. Snel inschrijven dus! 

Meer info

Er wordt gewerkt met twee verschillende momenten, die elk een aparte inhoudelijk insteek hebben. Op het eerste moment in de Potterijsite werken we rond "mitigatie". De nadruk ligt op het beperken van de uitstoot van broeikasgassen. Dit moment heet dan ook "Meer met minder CO2".

Op het tweede moment in het dorpshuis van Muizen werken we rond "adaptatie". De nadruk ligt op het voorzien en inperken van de impact van de klimaatverandering op Mechelen. Denk  hierbij aan het voorzien van de stijgende zeespiegel, het maken van maatregelen om lange periodes van droogte te overbruggen of het beperken van de hitte in de stad. Dit moment heet dan ook "Mechelen aan zee". 

Vervolg 

In de zomer gaan we aan de slag met jouw ideeën. Benieuwd of je idee weerhouden is in het klimaatplan. Schrijf je dan zeker in voor de nieuwsbrief Mechelen klimaatneutraal, dan blijf je op de hoogte van elke stap! 

Mechelen klimaatneutraal is ook op zoek naar leden voor een beleidsgroep rond klimaat. Deze groep komt viermaal per jaar samen en volgt het klimaatplan van dichtbij op. Heb jij zin om je meer frequent in te zetten? Meld je dan nu aan voor de beleidsgroep!