Poppy popt op met 30 deelwagens in Mechelen

Autodelen wordt nog makkelijker nu aanbieder Poppy naar Mechelen komt. De free-floating deelwagens van Poppy laat je achter op een parkeerplek naar keuze in plaats van op een vaste standplaats.

Vanaf 1 juni breidt het aanbod aan deelmobiliteit in Mechelen uit. Stad Mechelen en autodeelaanbieder Poppy starten een proefproject op van 12 maanden met 30 deelwagens. De wagens zijn milieuvriendelijk, werken via een free-floating systeem en poppen op in verschillende steden.

Free-floating

Het systeem is eenvoudig. Via de app zoek en reserveer je de dichtstbijzijnde wagen. Je hebt dan 15 minuten de tijd om de wagen te ontgrendelen. Ook dit doe je met je smartphone. Je betaalt een ontgrendelkost van € 1 en vervolgens betaal je per minuut (€ 0.36/min) of per dag (€ 90/dag).

Na je rit laat je de wagen achter op een parkeerplek naar keuze binnen de dropzone. Je hoeft de wagen dus niet terug te brengen naar zijn oorspronkelijke standplaats.

Dropzones in de dorpen en andere steden

Deze werking is ook mogelijk buiten het centrum van Mechelen: in de omliggende gebieden, de industriezones en de dorpen. In elk Mechels dorp wordt een dropzone voorzien met minstens één Poppy-wagen. Met de intercity modellen reis je tussen verschillende steden waar Poppy actief is. Zo kan je de wagen ook achter laten in Antwerpen en Brussel of aan de luchthavens van Zaventem, Charleroi en Antwerpen. Poppy zorgt er steeds zelf voor dat er terug voldoende wagens naar Mechelen terugkeren.

Milieuvriendelijk

Een gedeelde auto vervangt al snel 5 tot 10 privé-auto’s. Dat is goed voor het verkeer én voor de luchtkwaliteit. Zeker als je ook elektrisch rijdt. Poppy komt met 30 wagens naar Mechelen. Daarvan zijn er 15 elektrisch en werken er 15 op CNG (Compressed Natural Gas). Dat laatste is een duurzaam alternatief voor traditionele brandstoffen zoals diesel en benzine.

Meer deelmobiliteit?

In Mechelen zijn nog andere autodeelaanbieders actief. Vergelijk de verschillende aanbieders.

Liever je eigen wagen delen met buren, vrienden of familie? Ook dat kan! Ontdek alles over particulier autodelen.