mk_webbanners_280x90_archief.jpg

Renovatie-advies aan huis

 

Renovatie-advies aan huis 

Eerst muurisolatie of toch beter nieuwe ramen? Zijn er Vlaamse Energieleningen? Heb ik een vergunning nodig? Wat met de premies?

Zie je ook de bomen niet meer door het renovatiebos of wil je gewoon graag een tweede objectieve mening? Dan is het renovatie-advies iets voor jou! 

Een expert van See2Do! komt bij je aan huis. De expert overloopt samen met jou de staat van de woning en bekijkt welke mogelijke maatregelen interessant kunnen zijn om je woning energiezuinig te maken (ramen, isolatie, verwarming,...). Ook als je al aan verbouwen bent maar toch nog met vragen zet, kan je de expert inschakelen. Achteraf ontvang je een rapport. Opgelet, dit rapport behandelt enkel de aspecten van duurzaam bouwen. Dit zijn geen raadgevingen over architectuur, vormgeving noch advies over stabiliteit. Het renovatie-advies kan geen architect vervangen. Desgewenst kan je nog steeds terecht op het energieloket voor advies rond premies, energieleningen en je bouwaanvraag. 

 

Inschrijven?

De renovatieadviezen aan huis werden aangeboden ihkv. het Europees project See2Do tot en met 16 juni 2018. Deze dienstverlening is ondertussen voortgezet als benovatiecoaching.  

Kostprijs en duur

Het renovatie-advies aan huis is gratis, is objectief en duurt maximaal twee uur. Opgelet, het renovatie-advies is enkel voor inwoners van Mechelen. 

Inwoners van de gemeenten Berlaar, Bornem, Duffel, Puurs, Sint-Katelijne-Waver en Willebroek kunnen terecht bij IGEMO voor renovatie-advies.

See2Do!

Het grensoverschrijdend Interreg VA programma Vlaanderen-Nederland keurde het See2Do!-project goed. In See2Do! werken Vlaamse en Nederlandse partners samen om inwoners aan te zetten tot de energetische renovatie van hun woning. Hierbij volgen ze het 'Doen door Zien' principe.

Meer info?

Voor meer info kan je terecht bij de dienst Duurzame Ontwikkeling en Energie 

Mail: klimaatneutraal@mechelen.be

Blijf je graag op de hoogte van de renovatie-adviezen en Mechelen Klimaatneutraal? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief. 

In samenwerking met