klimaatneutraal_illustration1_600x660.jpg

Samenaankoop Dakisolatie

Energiepunt Mechelen organiseert in samenwerking met IGEMO een samenaankoop dakisolatie.

Samenaankoop isolatie

Via een slecht of niet-geïsoleerd dak gaat tot 30% van de warmte in je woning verloren. Dat maakt van je dak de grootste energievreter in je woning. Dakisolatie is dan ook de eerste stap als je wil besparen op je energiefactuur.

Het isoleren van je dak biedt veel voordelen:

 • lagere energiekosten
 • minder warmteverlies
 • meer comfort
 • conform de nieuwe norm voor dakisolatie*
 • minder CO2-uitstoot

Wil je het warmteverlies in je woning aanpakken en besparen op je energiefactuur? Heb je geen zin om zelf op zoek te gaan naar de beste prijs en de beste aannemer? Schrijf je dan nu vrijblijvend in voor de samenaankoop dakisolatie. Deelnemen kan je tijd en geld besparen.

 • Interesse? Schrijf je vrijblijvend in. Wij houden je op de hoogte van het beste aanbod in het voorjaar van 2018.
 • Het aanbod van de samenaankoop wordt bepaald door een stuurgroep. Dit is een groep enthousiaste burgers die samen het aanbod kiezen en gunstige voorwaarden bedingen. Wil je graag meewerken aan de stuurgroep? Laat het ons dan zo snel mogelijk weten! We zien je graag op 2 vergaderingen, op 16 november 2017 en 22 februari 2018, telkens om 20 uur waar je dan mee beslist over de prijsvraag en de keuze van leverancier.
 • Ben je als aannemer geïnteresseerd om een prijsvraag te ontvangen? Je kan tot 9 februari 2018 je offerte inleveren. Contacteer ons via samenaankoop.dakisolatie@igemo.be of op het nummer 015 28 60 23.

In het voorjaar van 2018 wordt het beste aanbod voorgesteld en kan je vrijblijvend een offerte op maat aanvragen bij de gekozen aannemer met de afgesproken prijzen.

Heb je vragen of wens je meer info in verband met de samenaankoop dakisolatie? Geef ons een seintje via samenaankoop.dakisolatie@igemo.be of op het nummer 015 28 60 23.

* Norm voor dakisolatie is van kracht vanaf 1 januari 2015. Vanaf 2020 kunnen woningen die niet voldoen aan de norm onbewoonbaar verklaard worden. 

Infoavond Dakisolatie: Maandag 6 november 2017:

Samenaankoop dakisolatie: startmoment + Lezing: Hoe isoleer ik mijn dak?

Wil je graag weten hoe deze samenaankoop praktisch zal verlopen? Kom dan naar de gratis infoavond rond dakisolatie op maandag 6 november 2017! Je krijgt er informatie rond het verloop van de samenaankoop en aansluitend wordt er een lezing ‘Hoe isoleer ik mijn dak’ voorzien.

Tijdens de lezing komen de verschillende mogelijkheden aanbod, aandachtspunten en de do’s & dont’s bij het isoleren van een plat dak, hellend dak met inrichting van de zolder, de zoldervloer als alternatief voor isolatie van een hellend dak, het belang van ventileren en de mogelijke premies.

Praktisch:

  • Maandag 6 november 2017 vanaf 18u30
  • Keldermanszaal - Stadhuis (Grote Markt 21, 2800 Mechelen)
  • Deze infoavond is gratis, maar inschrijven is noodzakelijk.