klimaatneutraal_illustration1_600x661.jpg

Samenaankoop isolatie

Dakisolatie (2018)

Energiepunt Mechelen organiseerde in samenwerking met IGEMO een samenaankoop dakisolatie. Defintief inschrijven kon tot 30 juni 2018.  De inschrijvingsperiode is dus afgelopen. 

Via een slecht of niet-geïsoleerd dak gaat tot 30% van de warmte in je woning verloren. Dat maakt van je dak de grootste energievreter in je woning. Dakisolatie is dan ook de eerste stap als je wil besparen op je energiefactuur.

Het isoleren van je dak biedt veel voordelen:

  • lagere energiekosten
  • minder warmteverlies
  • meer comfort
  • conform de nieuwe norm voor dakisolatie*
  • minder CO2-uitstoot

Het aanbod van de samenaankoop werd bepaald door een stuurgroep. Dit is een groep enthousiaste burgers die samen het aanbod kozen en gunstige voorwaarden bedongen. Zij beslisten over de prijsvraag en de keuze van leverancier.

Hierbij kan je  de gekozen aannemers terugvinden, alsook de prijzen. 

* Norm voor dakisolatie is van kracht vanaf 1 januari 2015. Vanaf 2020 kunnen woningen die niet voldoen aan de norm onbewoonbaar verklaard worden. 

 

Muurisolatie (2014)

De Stad Mechelen en Energiepunt Mechelen organiseerden in 2014 samen met andere gemeenten uit de regio en de intercommunale IGEMO een gezamenlijke aankoop van muurisolatie(materiaal) om inwoners met een slecht of niet geïsoleerde muur aan te zetten tot een betere isolatie. Door gezamenlijk muurisolatie aan te kopen of te laten plaatsen kon de prijs aanzienlijk gedrukt worden. Een flinke besparing dus, zeker omwille van de verwachte stijging van de energieprijzen.

 

Slotmoment 10 juni 2014:

Op dinsdag 10 juni 2014 werd het geselecteerde aanbod en de verdere planning van de samenaankoop voorgesteld. Aanwezigen konden met al hun vragen terecht bij de geselecteerde aannemers. Ook werd er kort ingegaan op de subsidiemogelijkheden en de goedkope energielening aan 2% JKP of soms zelfs 0% JKP* via Energiepunt Mechelen.

Startmoment 1 april 2014:

Op 1 april 2014 vond een eerste infoavond plaats. Hierbij kwamen de aanpak, timing en randinformatie van de samenaankoop aan bod en ook werd er kort ingegaan op de subsidiemogelijkheden en de goedkope energielening via Energiepunt Mechelen.

*Opgelet: Geld lenen kost ook geld