klimaatneutraal_illustration1_600x661.jpg

Samenaankoop muurisolatie

De stad Mechelen en Energiepunt Mechelen organiseerden in 2014 samen met andere gemeenten uit de regio en de intercommunale IGEMO een gezamenlijke aankoop van muurisolatie(materiaal) om inwoners met een slecht of niet geïsoleerde muur aan te zetten tot een betere isolatie. Door gezamenlijk muurisolatie aan te kopen of te laten plaatsen kon de prijs aanzienlijk gedrukt worden. Een flinke besparing dus, zeker omwille van de verwachte stijging van de energieprijzen.

 

Slotmoment 10 juni 2014:

Op dinsdag 10 juni 2014 werd het geselecteerde aanbod en de verdere planning van de samenaankoop voorgesteld. Aanwezigen konden met al hun vragen terecht bij de geselecteerde aannemers. Ook werd er kort ingegaan op de subsidiemogelijkheden en de goedkope energielening aan 2% JKP of soms zelfs 0% JKP* via Energiepunt Mechelen.

Startmoment 1 april 2014:

Op 1 april 2014 vond een eerste infoavond plaats. Hierbij kwamen de aanpak, timing en randinformatie van de samenaankoop aan bod en ook werd er kort ingegaan op de subsidiemogelijkheden en de goedkope energielening via Energiepunt Mechelen.

*Opgelet: Geld lenen kost ook geld