Samenaankoop regenwaterton

Stad Mechelen, Klimaan en IGEMO organiseren een samenaankoop regentonnen binnen de regio Rivierenland. Regenwater opvangen en gebruiken is duurzaam en goed voor je waterfactuur.

Drinkwater wordt immers steeds schaarser en duurder. Duurzaam omgaan met het beschikbare water is dus nodig. Dit betekent niet alleen spaarzaam omspringen met drinkwater, maar ook andere bronnen van water zo efficiënt mogelijk aanspreken. Zo biedt regenwater enorm veel potentieel. 

Wist je dat er in België ongeveer 800 liter per vierkante meter regenwater valt in een heel jaar? Dit opvangen en gebruiken zal al snel een flinke besparing opleveren op je (leiding)waterfactuur. 

Wat kan ik allemaal doen met regenwater? 

Regenwater opvangen is een slimme manier om een extra watervoorziening aan te leggen. Regenwater kan je in en om het huis gebruiken voor bijvoorbeeld het wassen van de auto en de bewatering van de tuin. 

Waarom is regenwater zo belangrijk? 

Door de klimaatverandering zullen langere periodes van droogte, zoals tijdens de voorbije zomers, vaker voorkomen. Om te vermijden dat onze (drink)waterbevoorrading nog meer onder druk komt te staan, moeten we maximaal inzetten op de opvang en het gebruik van regenwater. Dit draagt bij aan een klimaatbestendige en watervriendelijke tuin. Bovendien verkleint regenwateropvang ook het risico op overstromingen. 

Interesse in een regenwaterton? 

Alle praktische informatie over de samenaankoop regenwatertonnen