webformulier_1345x285px.jpg

Samenaankopen

Lopende samenaankopen

Algemeen

Het idee van samenaankopen of groepsaankopen is simpel: door met een hele groep inwoners samen voor eenzelfde product te kiezen, kan je een gunstige prijs gaan bedingen.

Maar er is meer, want via een groepsaankoop worden krachten en kennis gebundeld, waardoor je als inwoner niet langer je tijd moet steken in het vergelijken van offertes op vlak van prijs en kwaliteit.

Daarom neemt stad Mechelen regelmatig deel aan duurzame groepsaankopen zodat haar inwoners hierop kunnen intekenen. Deelnemen aan deze groepsaankopen betekent dus niet alleen een besparing van je tijd en van je factuur, maar je draagt ook nog eens bij tot een beter milieu.

Sommige van deze investeringen vragen een financiële inspanning. Wens je hierbij ondersteuning?  Informeer je dan over de Vlaamse Energielening.

 

Samenaankoop zonnepanelen

Laat de zon jouw energiefactuur verlichten

De CO2 uitstoot actief helpen verminderen, je eigen energie opwekken en zo je energiefactuur doen dalen en Mechelen Klimaatneutraal maken?  Dat doe je door mee te doen aan de groepsaankoop zonnepanelen van de provincie Antwerpen!

Zonnepanelen verdienen zichzelf terug op 7 à 10 jaar. Bovendien betaal je de komende 20 tot 25 jaar minder voor je elektriciteit. Dat is een rendement voor je spaargeld dat geen enkel spaarboekje kan bieden.

Vorig jaar was er een korting van 25% en werden er iets meer dan 100 effectieve installaties geplaatst in Mechelen en zij produceren ongeveer 187.000 kWh elektriciteit per jaar.

Geïnteresseerd?

Schrijf je vrijblijvend in t.e.m. 8 augustus 2017 via www.samengaanwegroener.be. De provincie biedt een totale begeleiding, van offerte tot goede werking van de installatie. 

Timing:

- Vrijblijvende inschrijving kan t.e.m. 8 augustus 2017

- Veiling op 9 augustus 2017

- Persoonlijk voorstel vanaf 29 augustus 2017

- Informatieavond op 13 september om 19.30u

- Jij beslist- aanbod interessant? Definitief intekenen voor 2 oktober 2017

 

-Is het dak van je woning niet goed geïsoleerd?  Breng dit dan best eerst in orde, voor je zonnepanelen plaatst. Deze investering verdien je op ongeveer twee jaar terug (afhankelijk van de grootte van het dak en de isolatie).
Wens je hierbij ondersteuning? Contacteer dan Energiepunt Mechelen voor een voordelige of renteloze lening.
E energiepunt@mechelen.be

T 015 29 78 92

W www.mechelen.be/energiepunt