webformulier_1345x285px.jpg

Samenaankopen

Lopende samenaankopen

Algemeen

Het idee van samenaankopen of groepsaankopen is simpel: door met een hele groep inwoners samen voor eenzelfde product te kiezen, kan je een gunstige prijs gaan bedingen.

Maar er is meer, want via een groepsaankoop worden krachten en kennis gebundeld, waardoor je als inwoner niet langer je tijd moet steken in het vergelijken van offertes op vlak van prijs en kwaliteit.

Daarom neemt stad Mechelen regelmatig deel aan duurzame groepsaankopen zodat haar inwoners hierop kunnen intekenen. Deelnemen aan deze groepsaankopen betekent dus niet alleen een besparing van je tijd en van je factuur, maar je draagt ook nog eens bij tot een beter milieu.

Sommige van deze investeringen vragen een financiële inspanning. Wens je hierbij ondersteuning?  Informeer je dan over de Vlaamse Energielening.

Samenaankoop elektrische (bak)fietsen en steps

De Stad Mechelen organiseert net zoals Duffel, Lier en Willebroek in samenwerking met IGEMO een groepsaankoop elektrische fietsen, bakfietsen en steps. Met elektrische ondersteuning worden de dagelijkse fietstochten van en naar het werk van meer dan 15 km haalbaar.

Afstanden voor of na een trein- of busrit sneller afleggen, kan je dan weer met een elektrische step. Aan de schoolpoort fiets je wachtende auto’s vlot voorbij met een elektrische bakfiets en zelfs je boodschappen vervoer je makkelijk met een bakfiets!

Voor de organisatie van de groepsaankoop doet Mechelen een beroep op IGEMO. Maar het zijn de inwoners zelf die via een stuurgroep alle beslissingen in handen hebben. Met welke leverancier gaan we in zee? Welke modellen worden gekozen?

Maak je geen zorgen over de technische specificaties van de (bak)fiets/step, de service na verkoop,.. We voorzien een model voor elke behoefte! Samen in groep aankopen, geeft jou een supersterk prijsvoordeel.

De vrijblijvende inschrijvingsperiode liep tot 31 januari 2017, maar vanaf nu kan je definitief intekenen (ook als je nog niet vrijblijvend inschreef).

Het aanbod

Sinds 20 februari is het aanbod bekend. 
Het overzicht met alle specificaties van de fietsen en de volgende stappen voor de definitieve aankoop vind je hier.

Timing

  • Moment waar je extra uitleg kan vragen en de fietsen kan zien: zondag 26 maart 2017 (zie aanbod)
  • Uiterste datum om in te tekenen op het aanbod: 31 mei 2017