mk_webbanners_280x90_archief.jpg

Samenaankopen

Lopende samenaankopen

Algemeen

Het idee van samenaankopen of groepsaankopen is simpel: door met een hele groep inwoners samen voor eenzelfde product te kiezen, kan je een gunstige prijs gaan bedingen.

Maar er is meer, want via een groepsaankoop worden krachten en kennis gebundeld, waardoor je als inwoner niet langer je tijd moet steken in het vergelijken van offertes op vlak van prijs en kwaliteit.

Daarom neemt stad Mechelen regelmatig deel aan duurzame groepsaankopen zodat haar inwoners hierop kunnen intekenen. Deelnemen aan deze groepsaankopen betekent dus niet alleen een besparing van je tijd en van je factuur, maar je draagt ook nog eens bij tot een beter milieu.

Sommige van deze investeringen vragen een financiële inspanning. Wens je hierbij ondersteuning?  Informeer je dan over de Vlaamse Energielening.

 

Samenaankoop groene stroom

Wil jij besparen op je energiefactuur? En wil je daarbij ook je steentje bijdragen tot het milieu?  Doe dan mee met de groepsaankoop groene stroom en gas van het Antwerpse provinciebestuur. Mechelen steunt dit initiatief. Nog tot en met 10 oktober 2017 kan je vrijblijvend en zonder enige aankoopverplichting inschrijven.  

Wat betekent dit concreet voor jou?

Het Antwerpse provinciebestuur biedt aan al haar inwoners opnieuw de mogelijkheid om in te stappen in een groepsaankoop groene stroom en gas. Jij hoeft je alleen maar in te schrijven uiterlijk op  10 oktober 2017. Zo bied jij je samen met heel veel andere inwoners aan als één aantrekkelijke klant op de energiemarkt. Energieleveranciers kunnen op de online veiling op 11 oktober 2017 hun beste bod geven. Je hoeft dus zelf geen prijzen te vergelijken. Na de veiling krijg je een persoonlijk aanbod van de goedkoopste energieleverancier van de veiling. Pas dan beslis je of je van energieleverancier verandert.

 

Praktisch

  • Gratis en vrijblijvend inschrijven voor deelname van 1 juli tot 10 oktober 2017
  • Selectie van leverancier via de veiling op 11 oktober 2017
  • Vanaf midden oktober 2017 ontvang je een vrijblijvend voorstel
  • Je kan het voorstel accepteren tot en met 27 november 2017
  • De overstap wordt gedaan op de afgesproken overstapdatum

Meer informatie over deze groepsaankoop vind je terug op www.samengaanwegroener.be 

 

Geen toegang tot het internet?

Heb je geen toegang tot het internet? Kom dan langs tijdens de loketdienst op dinsdag 19 september 2017 tussen 9 -13u in het Huis van de Mechelaar. Breng zeker je energie facturen mee!

Deze groepsaankoop sluit aan bij de campagne van Mechelen Klimaatneutraal: Kies voor groene energie