facebook-evenement-784-295.jpg

De Renovatiemobiel in de wijk Nekkerspoel

Klimaatweken wijk Nekkerspoel

De Renovatiemobiel staat van 7 tot en met 20 oktober aan de Sint-Pietersschool en dat betekent allerlei activiteiten in het thema ‘Klimaat’! Alle activiteiten gaan door in de Sint-Pietersschool, Grote Nieuwedijkstraat 58 te 2800 Mechelen.

Activiteiten

Fietscinema met film ‘Woman at war’

De Sint-Pietersschool wordt omgetoverd tot een ‘fietscinema’; een filmvertoning, waarbij de stroom wordt opgewekt door fietsers uit het publiek! De film ‘Woman at war’ gaat over Halla, een vijftigjarige muzieklerares die na haar uren een eenzame strijd voert tegen een bedrijf dat de unieke natuurpracht van de IJslandse hooglanden dreigt te verpesten. De favoriete oorlogstactiek van Halla is de fabriek zonder stroom zetten, en dat doet ze op een originele (en milieuvriendelijke) manier… Kom kijken en fiets mee!

Een organisatie van basisschool Sint-Pieter, Thuis in Nekkerspoel, Klimaan en 11.11.11-Mechelen i.s.m. Mechelen Klimaatneutraal.

Praktisch:

  • Dinsdag 8 oktober in de Sint-Pietersschool. De deuren gaan open om 19u, de film start om 20u 

Klimaatmarkt

Café Klimaatneutraal wordt uitgebreid tot een heuse Klimaatmarkt! Verschillende onderwerpen komen aan bod: auto- en bakfietsdelen, samen investeren in groene energie, duurzaam verbouwen, verpakkingsvrij winkelen... Ouderraad Sint-Pietersschool houdt de bar open. Kom af en breng je buren mee! 

Praktisch

  • Donderdag 17 oktober van 19.30u tot en met 22u in de Sint-Pietersschool. De deuren openen om 19u 

Duurzaam bouwadvies in de Renovatiemobiel

Je kan terecht in de Renovatiemobiel voor duurzaam verbouwadvies. Je vindt de Renovatiemobiel op de parking van de Sint-Pietersschool, aan de ingang van het park Kalverenstraat.

Openingsuren:

  • Dinsdag 8 oktober: 13.30u – 19u met aansluitend: Filmavond 
  • Donderdag 10 oktober: 13.30u – 17.30u 
  • Vrijdag 11 oktober: 13.30u – 17.30u 
  • Donderdag 17 oktober: 13.30u – 19u met aansluitend: Klimaatmarkt 
  • Vrijdag 18 oktober: 13.30u – 17.30u