mk_webbanners_280x90_archief.jpg

Sluimerverbruik

Samen aan, samen uit!

Pak sluimerverbruik nu aan!

 

Wanneer we elektrische of elektronische toestellen gebruiken, verbruiken we elektriciteit en dat kost geld. Dat weet iedereen. Maar sommige toestellen verbruiken ook energie wanneer je ze niet gebruikt. Dit noemen we sluimerverbruik.

Als je dit overbodig verbruik vermijdt kan je tot 10% op je energieverbruik besparen. Op je jaarlijkse factuur kan je zelfs tot 100 euro besparen.

Vaak wordt sluimerverbruik veroorzaakt doordat toestellen in stand-by stand blijven staan, in plaats van dat ze volledig uitgeschakeld worden. Je kan die stand meestal makkelijk herkennen doordat er nog een klein lichtje aan het toestel blijft branden.  Denk maar aan je televisietoestel of je computer.

Ook wanneer een oplader in het stopcontact blijft steken, blijft die energie verbruiken. Zelfs wanneer het toestel volledig opgeladen is of als je je GSM of elektrische tandenborstel loskoppelt, blijft een oplader energie verbruiken, zolang deze in het stopcontact steekt.

Als je apparaat een uit-knop heeft, kan je die dus best steeds gebruiken. Heeft je toestel geen uitknop, dan kan je het makkelijk uitschakelen door gebruik te maken van een stekkerdoos met aan/uit-schakelaar. Op die manier kan je met één druk op de knop een of meerdere toestellen tegelijk uitschakelen.

Wil je graag bewuster worden van je eigen energieverbruik? Schrijf je dan nu in op het online platform van EnergieID en maak je lid van de groepspagina Mechelen Klimaatneutraal op EnergieID.be

Heb je nog geen account bij EnergieID?

    • Registreer je dan als lid van EnergieID
    • Geef een aantal basisgegevens in van je woning zoals het type zodat je zeker met gelijkaardige woning kan gaan vergelijken
    • Geef je meterstanden in van vandaag. Heb je ergens nog een eindafrekening liggen? Geef dan ook zeker deze gegevens in!

Heb je wel al een account bij EnergieID?

    • Dan kan je gewoon inloggen en lid worden van de groep Mechelen klimaatneutraal!