mk_webbanners_1200px-05.png

Stroomvoorspeller

Stroomvoorspeller 

Hoeveel groene stroom kunnen we van onze zonnepanelen en windmolens verwachten met dit weer? Voor hoeveel gezinnen volstaat dat en hoeveel CO2-uitstoot vermijden we? Wordt vandaag of morgen een topdag? De Stroomvoorspeller weet het antwoord op al die vragen. Per uur en per dag, tot op het niveau van je gemeente, kan je volgen wat zon en wind ons opleveren. 

Weerbericht voor hernieuwbare energie  

De Stroomvoorspeller is een toepassing op de website van het Vlaams Energieagentschap, waar je in realtime kan zien hoeveel energie onze zonnepanelen en windmolens op land produceren, en hoeveel ze morgen zullen opbrengen. De opbrengst wordt per uur en per dag weergegeven, zowel voor Vlaanderen en de provincies als voor elke gemeente. Net zoals bij een klassiek weerbericht geeft de stroomvoorspeller niet alleen voorspellingen, maar ook actuele waarnemingen en historische data.

De voorspellingen kunnen elektriciteitsverbruikers stimuleren om op de meest productieve uren van de dag hun machines aan te zetten (zoals was-, droog- en vaatmachine) of elektrische voertuigen en op termijn hun thuisbatterij op te laden'.

Meer weten?

Benieuwd? Volg de voorspellingen en waarnemingen van de opbrengst van de zonnepanelen en windmolens op land in Mechelen, de provincie Antwerpen en heel Vlaanderen op de voet op www.stroomvoorspeller.be.

Nog een vraag? Op de website vind je ook een rubriek met veelgestelde vragen over De Stroomvoorspeller