mk_webbanners_280x90_archief.jpg

Terrasverwarming

Duurzame terrasverwarming 

Momenteel zijn onze restaurants en cafés verplicht gesloten. Maar we hopen Mechelaars en bezoekers binnenkort terug welkom te kunnen heten op gezellige winterterrassen in Mechelen. Een winterterras vraagt echter al gauw om verwarming. Als Stad die inzet op het klimaat, kiezen we hier voor duurzame terrasverwarming. De Stad en Horeca Mechelen stelden daarom reeds in 2020 dekens ter beschikking van de horeca-ondernemers. Deze partners gaan nu echter nog een stapje verder en bieden duurzame terrasverwarming aan in de vorm van verwarmde kussens. 

 Bestel nu je verwarmde kussens 

Aanbod 

 

6 warmtekussens en een oplaadstation aan 300 euro (prijs zonder toelage 600 euro). Je kan ook kussens apart aankopen aan 50 euro per kussen (prijs zonder toelage 100 euro). De kussens worden geleverd (prijs inclusief levering). De kussens zijn beschikbaar in drie kleuren: beige - bruin - grijs. Alle informatie over de kussens vind je op de website van STOOV. 

Voorwaarden

Mechelen Meemaken vzw en Horeca Mechelen organiseren een samenaankoop terrasverwarming voor de Mechelse Horeca. De Stad heeft een eenmalige toelage gegeven aan deze partijen om de aankoop van de kussens voor 50% te betalen. Dit betekent dat een Mechelse horecazaak slechts 50% betaalt van de aankooprijs. Hier hangen wel enkele voorwaarden aan vast. 

- Het aanbod is enkel geldig voor horecazaken gelegen op het grondgebied Mechelen met een reglementair terras. 

- De zaak moet de afgelopen 36 maanden een energie-audit hebben laten uitvoeren of bereid zijn om binnen het jaar na levering van de kussens een energie-audit te laten uitvoeren. Hiervoor is ondersteuning van de Stad Mechelen beschikbaar. 

- De zaak moet bereid zijn om deel te nemen aan een informatiemoment over energiebesparen voor de horeca. Op dit informatiemoment krijg je ook individueel advies om over te schakelen van grijze naar groene stroom. 

- De zaak dient zich in te schrijven via het webformulier.  

- Het aanbod geldt zolang de voorraad strekt. Momenteel is er geraamd dat ongeveer 800 kussens kunnen worden aangekocht. Van zodra de voorraad is uitgeput, wordt het aanbod afgesloten. 

-Het aanbod geldt onder voorbehoud van goedkeuring door de gemeenteraad van Mechelen op 26 oktober 2020. 

 

Tips 

Heb je zin om verder te gaan met energiebesparing? Ontdek dan de tips, getuigenissen en publicaties van Horeca Vlaanderen.