Terrasverwarming

Duurzame terrasverwarming 

We heten Mechelaars en bezoekers terug welkom op gezellige terrassen in Mechelen. Een terras vraagt echter al gauw om verwarming. Als Stad die inzet op het klimaat, kiezen we hier voor duurzame terrasverwarming. De Stad en Horeca Mechelen stelden daarom al in 2020 gewone dekens ter beschikking van de horeca-ondernemers. Deze partners gaan nu echter nog een stapje verder en bieden duurzame terrasverwarming aan in de vorm van verwarmde dekens. 

 Bestel nu je verwarmde dekens voor 30/9 

Aanbod 

 

Een deken kost 90 euro. De Stad komt hierin tegemoet met een bedrag van 45 euro. Je betaalt dus maar 45 euro voor een deken. De prijzen zijn incl. BTW. 

De dekens worden geleverd (prijs inclusief levering) en zijn grijs van kleur (zie foto). Alle informatie over de dekens vind je op de website van STOOV. 

Voorwaarden

Mechelen Meemaken vzw en Horeca Mechelen organiseren een samenaankoop terrasverwarming voor de Mechelse Horeca. De Stad heeft een eenmalige toelage gegeven aan deze partijen om de aankoop van de dekens voor 50% te betalen. Dit betekent dat een Mechelse horecazaak slechts 50% betaalt van de aankoopprijs. Hier hangen wel enkele voorwaarden aan vast. 

- Het aanbod is enkel geldig voor horecazaken gelegen op het grondgebied Mechelen met een reglementair terras. 

- De zaak moet de afgelopen 36 maanden een energie-audit hebben laten uitvoeren of bereid zijn om binnen het jaar na levering van de dekens een energie-audit te laten uitvoeren. Hiervoor is ondersteuning van de Stad Mechelen beschikbaar. 

- De zaak moet bereid zijn om deel te nemen aan een informatiemoment over energiebesparen voor de horeca. Op dit informatiemoment krijg je ook individueel advies om over te schakelen van grijze naar groene stroom. 

- De zaak dient zich in te schrijven via het webformulier.  

- De zaak dient actief mee te communiceren rond Mechelen als winnaar van de European Green Leaf Award op basis van het aangeleverde communicatiepakket. 

- Het aanbod geldt zolang de voorraad strekt. Momenteel is er geraamd dat ongeveer 400 dekens kunnen worden aangekocht. Van zodra de voorraad is uitgeput, wordt het aanbod afgesloten. Het aanbod wordt op 30 september 2021 afgesloten.  

 

 

Tips 

Heb je zin om verder te gaan met energiebesparing? Ontdek dan de tips, getuigenissen en publicaties van Horeca Vlaanderen.