Transitie Mechelen

‘Anders en beter’, onder dat motto groepeerden heel wat Mechelaars zich in 2013 in een nieuwe transitiegroep. Het fenomeen ‘Transitie’ is wereldwijd in tientallen steden een hype aan het worden. Transitie staat voor verandering naar een duurzame samenleving. Het betekent vooral ook zelf iets doen, in plaats van te wachten op anderen of op de overheid.

Iedereen weet ondertussen dat de aarde opwarmt en de olie bijna op is. De economische crisis doet er nog een schepje bovenop.  Bij Transitie Mechelen blijft men niet bij de pakken zitten, maar proberen heel wat mensen zelf de touwtjes in handen te nemen.

Dat kan klein beginnen: denk maar aan spullen repareren in plaats van weggooien, wat vaker vegetarisch eten, je huis isoleren, zelf groenten kweken, boodschappen doen voor je buurman of autodelen. Stuk voor stuk kleine stappen om samen de wereld te veranderen. En ook voor jezelf levert het wat op: nieuwe gerechten op tafel, minder parkeerstress of meer geld over op het einde van de maand.

Heb jij zin om mee na te denken over een andere manier van leven? En wil je er ook zelf iets aan doen? Kom dan zeker naar de evenementen van Transitie Mechelen.

Meer info op www.mechelen.transitie.be

Ook als je leuke transitie-activiteiten (rommelmarktjes, ruilbeurzen, ecotoestanden, biovoeding, ...) weet, aarzel niet om ze door te mailen naar transitiemechelen@gmail.com.