veelgestelde vragen

Heb je een vraag?

Ontdek hier het antwoord op veelgestelde vragen over de subsidie klimaatactie. Heb je nog een vraag die hier niet bijstaat, kijk dan ook eens in het reglement. Aarzel ook niet om Mechelen klimaatneutraal te contacteren. We helpen je graag verder! 

Hoeveel bedraagt de subsidie? 

Voor kleine projecten kan je maximaal 500 euro subsidie vragen, voor grote projecten maximaal 5000 euro subsidie. Opgelet, dit zijn maximumbedragen. Je kan ook steeds een lager bedrag aanvragen. 

Wanneer kan ik een project indienen?

Voor kleine projecten kan je doorlopend je aanvraag indienen. We vragen je wel om tijdig in te dienen, zodat de administratie van het project vlot verloopt. Voor grote projecten kan je je aanvraag indienen voor een van de twee vaste deadlines: 31 maart en 30 september. 

Hoelang duurt het vooraleer ik weet of mijn project is goedgekeurd? 

In het reglement zijn maximum doorlooptijden vermeld. Deze zijn vastgesteld op 4 weken voor kleine projecten en 60 werkdagen voor grote projecten. Het betreft hier echter maximale doorlooptijden. In de praktijk kan de termijn korter zijn.  

Komt mijn idee in aanmerking? 

Het reglement Klimaatactie is heel ruim opgezet om allerhande projecten te ondersteunen. Twijfel je of jouw project in aanmerking komt, kijk dan eens naar de criteria in het reglement of het klimaatactieplan van Mechelen. Twijfel je nog, aarzel dan niet om Mechelen klimaatneutraal te contacteren.   

Ik heb een idee, maar ik ben maar alleen. Kan ik indienen? 

Het reglement ondersteunt enkel acties van minimaal 4 natuurlijke personen of een rechtspersoon. Het reglement ondersteunt geen individuele acties. Vind je niemand om je idee samen uit te voeren, contacteer dan gerust Mechelen klimaatneutraal of kom naar een informatiemoment. We brengen je graag in contact met anderen die misschien wel mee willen doen. 

Hoe kan ik de bewijsstukken indienen ter verantwoording?

Bewijsstukken uploaden.