warmteluchtfoto Mechelen

De warmteluchtfoto werd genomen in januari 2018 (een koude maar windstille nacht, geen wolken en temperaturen rond het vriespunt). Tijdens die vlucht werd de warmte van de daken gemeten. En dat vertelt iets over je dakisolatie.

De daken kregen een kleurencode die de isolatiegraad van je dak aangeeft. Een aantal dakmaterialen zijn iets moeilijker te beoordelen (denk aan: dakramen en koepels, zonnepanelen, schouwen, PVC-platen in veranda’s, enzovoort). Daarom is het belangrijk om eerst kort deze vragen te beantwoorden.

Heb je warmteverlies, dan is je dak onvoldoende geïsoleerd en kan je best aan de slag gaan om je dak te isoleren. Hulp nodig? Misschien kan onze renovatiebegeleider wel helpen.

Heb je geen warmteverlies? Dan kan dat het volgende betekenen:

  • Of je dak is goed geïsoleerd, de warmte blijft binnen.
  • Of het gaat om een niet verwarmd dak, zoals een garagebox of leegstaande woning. In dat geval kan er geen warmteverlies zijn.

Privacy

De warmtefoto is enkel correct te interpreteren na het beantwoorden van enkele vragen die alleen u als bewoner kan beantwoorden. Wenst u uw huis liever niet zichtbaar op de warmtefoto van Mechelen? Stuur een mailtje naar klimaatneutraal@mechelen.be