thermografische-kaart-de-vunt-holsbeek.jpg

Warmteluchtfoto Mechelen

TWEEDE DEEL UITGESTELD

Het vliegtuig zal overvliegen in de winter van 2017-2018. De vlucht is deels uitgevoerd in de nacht van 13 op 14 januari 2018. Het resterende deel wordt op een andere nacht gevlogen. Zodra we weten wanneer, verneem jij het ook. Het resterende deel dat nog gevlogen moet worden vind je hier terug.   Het vliegtuig vliegt tussen 22u en 4u 's nachts en kan mogelijks meerdere nachten vliegen. De resultaten van de vlucht (warmteluchtfoto) zal online beschikbaar zijn na de zomer van 2018.  

Wat

In de winter van 2017-2018 vliegt er een vliegtuig boven Mechelen om warmteluchtfoto's van daken te maken. Op die manier wil de stad in kaart brengen of een dak al dan niet (goed) geïsoleerd is. De warmteluchtfoto is een onderdeel van See2DO!, een project dat Europese steun ontvangt uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling via het grensoverschrijdend programma Interreg Vlaanderen-Nederland. 

Wie

650 Mechelaars staan klaar om op de nacht van de vlucht de temperatuur onder hun dak te meten. Deze gegevens en de gegevens van de vlucht vormen vervolgens een warmteluchtfoto. Ben jij één van de vrijwilligers, dan vind je hier de vragenlijst en de online vragenlijst. Op 12 oktober 2017 kwam de firma eurosense alvast een toelichting geven en werd het project gekaderd in Mechelen Klimaatneutraal.  Ben je al vrijwilliger maar wil je graag uitschrijven of je gegevens wijzigen, dan kan dat via dit formulier.  

                     

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte van de warmteluchtfoto en Mechelen klimaatneutraal, schrijf je dan in op de nieuwsbrief