klimaatneutraal_illustration2_600x660-1.jpg

Wijkrenovatie Esdoornplein

Esdoornplein, binnenkort de eerste klimaatstraat in Mechelen!

Het Esdoornplein is een wijk die bestaat uit 44 nagenoeg identieke woningen waar de eigenaars het voortouw nemen om samen duurzaam te renoveren. Eén van de voortrekkers is Bram Van Genabet: “Na een sessie renovatieadviezen gesubsidieerd door de stad willen we starten met het voorbereiden van collectieve isolatiewerken"

Samen met zijn buren wil Bram de straat duurzamer maken door het energiepeil van de woningen te verbeteren. Dat kan al door kleine en grote aanpassingen aan de woning. Hiervoor laat hij momenteel een lastenboek opstellen. Daaruit kunnen de bewoners dan kiezen wat ze laten uitvoeren.

De initiatiefnemers zijn ook bezig met een langetermijnvisie. “Ik zou graag enkele ontwerpen laten maken om een beeld te kunnen geven van hoe de wijk er na de werken uit kan zien”, zegt Bram.

Op zaterdag 22 september houdt de wijk Esdoornplein een buurtvergadering om 14 uur in lokaal dienstencentrum Den Abeel, Jozef Verbertstraat 61 te Mechelen. De BENOvatiecoach licht de stand van zaken toe van het wijkrenovatieproject. Geïnteresseerden uit de buurt zijn ook welkom! 

Daarna kunnen de wijkbewoners kiezen welke werken ze willen uitvoeren en kan het echte werk beginnen.

Meer weten?

Lees het artikel over de wijkrenovatie Esdoornplein in De Nieuwe Maan van September.