zonneklaar_webformulier_1345x285.png

Is jouw dak zonneklaar?

Gratis onafhankelijk advies aan huis: mei – september 2017  

Wil je graag zonnepanelen, maar twijfel je of je dak wel geschikt is? Vraag dan gratis advies aan bij Mechelen Klimaatneutraal. Een onafhankelijk expert maakt dan met jou een afspraak ofwel bij jou thuis ofwel op het ‘Zonneloket’ in het Huis van de Mechelaar. De expert overloopt samen met jou of je dak in aanmerking komt voor PV panelen. 

 

Schrijf je hier in! 

Inspirerende activiteiten 

Twijfel je nog? Laat je dan inspireren door de zonnelezing of de rondleiding in het dorpshuis van Hombeek en geniet binnenkort van je eigen groene elektriciteit!

Dinsdag 06.06.2017 – 19u: Dorpshuis Hombeek: rondleiding met focus op PV panelen

Het dorpshuis van Hombeek wordt momenteel gerenoveerd. In het gebouw worden verschillende energiezuinige en innovatieve technieken toegepast. Het gebouw wordt helemaal geïsoleerd (vloer, muren en dak), de verwarming is op basis van een lucht-lucht warmtepomp en elektriciteit komt van PV panelen. Er is ook een energiezuinige LED verlichting en het hele gebouw wordt geventileerd met een energiezuinige BaOpt ventilatie. Het bezoek start met een presentatie door de architecte van het gebouw en een uitleg van de verschillende technieken. Laat je inspireren welk comfort de nieuwe energietechnieken geven zodanig dat je ze zelf kan toepassen in je eigen woning in Mechelen. Laat je inspireren! 

Woensdag 07.06.2017 – 19u: Keldermanszaal (stadhuis): Zonnelezing, gratis lezing over zonnepanelen (deuren open op 18.30u)

Hoewel de periode van subsidiëring voorbij is, blijft een fotovoltaïsche zonne-installatie een ecologisch en economisch interessante investering. In deze infosessie leer je meer over de onderdelen en werking van een PV-installatie. Je krijgt antwoord op vragen als: wat brengt een installatie op en welke factoren hebben invloed op de opbrengst? Hoe groot moet de installatie zijn en hoe integreer je ze in uw dak? Hoe herken je een kwalitatieve installatie? Kan je batterijen koppelen aan een installatie? Wat zegt de regelgeving over PV-installaties?  Wat zijn de gevolgen van het recent ingevoerde prosumententarief? Je komt het allemaal te weten in deze gratis lezing. 

woensdag 07.06.2017 – 21u: Keldermanszaal (stadhuis): Zonneloket

donderdag 15.06.2017 – 15–18u: Huis van de Mechelaar: Zonneloket, gratis advies over zonnepanelen op jouw dak

Hoe geschikt is je dak voor zonnepanelen of een zonneboiler?  Je krijgt persoonlijk advies en een uitgebreid rapport aan de hand van de Vlaamse Zonnekaart.

Alle activiteiten zijn gratis, maar inschrijven is verplicht. Je kan inschrijven door op de activiteit te klikken. 

Samenaankoop zonnepanelen provincie Antwerpen

Heb je besloten om zonnepanelen te leggen? Schrijf je dan in voor de samenaankoop van de provincie Antwerpen  voor t.e.m. 8 augustus 2017 en leg zonnepanelen met kwaliteitsgarantie, aan voordelige voorwaarden.

Hier kan je alle informatie terugvinden.

Vlaamse energielening

Investeren in een zonnepanelensysteem rendeert, maar het is en blijft natuurlijk een stevige investering. Gelukkig kan je hiervoor rekenen op de Vlaamse Energielening* via Energiepunt Mechelen

Opgelet: om een Vlaamse Energielening voor zonnepanelen te kunnen aanvragen moet je woning voldoen aan een aantal minimumeisen op vlak van isolatie en verwarming. Is dit nog niet het geval, dan kan je voor deze investeringen natuurlijk ook beroep doen op de Vlaamse Energielening.

 

Hoe vraag je de Vlaamse Energielening aan ?

Voor meer informatie of het aanvragen van een Vlaamse Energielening kan je terecht bij Energiepunt Mechelen:

Contactgegevens: E energiepunt@mechelen.be - T 015 29 78 92 – W www.mechelen.be/energiepunt

 

*Opgelet, geld lenen kost ook geld.

Met de steun van de provincie Antwerpen