zonneklaar_webformulier_1345x285.png

Zonneklaar

 

Is jouw dak zonneklaar?

De inspanningen op het vlak van zonne-energie worden gebundeld binnen het project ‘Zonneklaar’, waarvoor de stad een provinciale klimaatsubsidie van 75 000 euro ontving.

De hoofddoelstelling van dit project is het onderzoeken van de mogelijkheid om zonnepanelen te plaatsen op openbare en private gebouwen

Ben je eigenaar van een gebouw met een groot dak, lees dan verder hieronder

Grote daken

Een aantal gebouwen binnen het stadspatrimonium heeft nu al zonnepanelen, via dit project hoopt de stad dat aantal nog gevoelig op te trekken. Er wordt gewerkt met een “Energy Supply contract”. Dit betekent dat de stad Mechelen een lijst van haar daken geschikt voor PV panelen aanbiedt aan de markt. ‘Energy Service Companies’ (ESCO) formuleren dan een om PV panelen op het dak te leggen in ruil voor een maandelijkse vergoeding die de maandelijkse elektriciteitskost niet overstijgt. 

De stad Mechelen, het Sociaal Huis, het Autonoom Gemeente Bedrijf SAM en Woonpunt Mechelen hebben zelf al een lijst gemaakt van hun daken om in te brengen in het project. Maar ook eigenaars van private daken krijgen de kans om zich te melden als ze interesse hebben om deel te nemen aan het project mits ze voldoen aan volgende voorwaarden:

  • Het gaat om een voldoende groot dak 
  • Je bent zelf eigenaar van het dak en je betaalt de elektriciteitsfactuur van het gebouw.
  • Je kan je engageren om een contract op tien jaar of langer af te sluiten
  • Je plant om de komende tien jaar eigenaar te blijven van het gebouw
  • Je hebt reeds verschillende maatregelen genomen om het elektriciteitsverbruik in het gebouw te beperken. 

Aanmelden 

Je kan je aanmelden via dit webformulier

Vlaamse Zonnekaart

Twijfel je nog? Laat je dan inspireren door de Vlaamse Zonnekaart en geniet binnenkort van je eigen groene elektriciteit!

Vlaamse energielening

Investeren in een zonnepanelensysteem rendeert, maar het is en blijft natuurlijk een stevige investering. Gelukkig kan je hiervoor rekenen op de Vlaamse Energielening* via Energiepunt Mechelen

Opgelet: om een Vlaamse Energielening voor zonnepanelen te kunnen aanvragen moet je woning voldoen aan een aantal minimumeisen op vlak van isolatie en verwarming. Is dit nog niet het geval, dan kan je voor deze investeringen natuurlijk ook beroep doen op de Vlaamse Energielening.

Hoe vraag je de Vlaamse Energielening aan ?

Voor het aanvragen van een Vlaamse Energielening of voor meer informatie kan je terecht bij Energiepunt Mechelen:

E energiepunt@mechelen.be
T 015 29 78 92
W www.mechelen.be/energiepunt

*Opgelet, geld lenen kost ook geld.

Met de steun van de provincie Antwerpen