zonneklaar_webformulier_1345x285.png

Zonneklaar

 

Is jouw dak zonneklaar?

De inspanningen op het vlak van zonne-energie worden gebundeld binnen het project ‘Zonneklaar’, waarvoor de stad een provinciale klimaatsubsidie van 75 000 euro ontving.

De hoofddoelstelling van dit project is het onderzoeken van de mogelijkheid om zonnepanelen te plaatsen op openbare en private gebouwen

Bedrijf 

Ben je een bedrijf op het Mechels grondgebied, dan kan je ook meestappen in dit contract. Je investeert dan niet in zonnepanelen, maar neemt elektriciteit af van zonnepanelen op je dak. Na afloop van het contract word je eigenaar van de panelen. Je kan een aanvraag plaatsen via het platform van het Vlaams Energie Bedrijf. Je dient je eerst te registreren en dan de doelgroep 'Bedrijf' selecteren. 

Vlaamse Zonnekaart

Twijfel je nog? Laat je dan inspireren door de Vlaamse Zonnekaart en geniet binnenkort van je eigen groene elektriciteit!

Vlaamse energielening (particulieren)

Investeren in een zonnepanelensysteem rendeert, maar het is en blijft natuurlijk een stevige investering. Wanneer je aan een aantal financiële voorwaarden voldoet, kan je hiervoor rekenen op de Vlaamse Energielening* via Energiepunt Mechelen

Opgelet: om een Vlaamse Energielening voor zonnepanelen te kunnen aanvragen moet je woning voldoen aan een aantal minimumeisen op vlak van isolatie en verwarming. Is dit nog niet het geval, dan kan je voor deze investeringen natuurlijk ook beroep doen op de Vlaamse Energielening.

Hoe vraag je de Vlaamse Energielening aan ?

Voor het aanvragen van een Vlaamse Energielening of voor meer informatie kan je terecht bij Energiepunt Mechelen:

E energiepunt@mechelen.be
T 015 29 78 92
W www.mechelen.be/energiepunt

*Opgelet, geld lenen kost ook geld.

Meer info en voorwaarden op www.mechelen.be/energiepunt

Met de steun van de provincie Antwerpen