Zonneklaar

Investeer jij mee in zonnepanelen? 

De Stad Mechelen voorziet met de medewerking van Ecopower CV openbare gebouwen van zonnepanelen. De financiering van deze zonnepanelen gebeurt met burgerkapitaal. Met andere woorden: alle inwoners van Mechelen kunnen investeren en mede-eigenaar worden van dit project. Zo blijft niet enkel de stroom, maar ook de meerwaarde lokaal.

In oktober 2020 werden de eerste drie gebouwen voorzien van 198 zonnepanelen (De Appelaar, Arena en Den Abeel). Ecopower zorgt voor de installatie, plaatsing en het onderhoud van de panelen. De Stad Mechelen koopt in ruil de elektriciteit van Ecopower. In totaal is dit project goed voor 67 000kWh productie per jaar en bespaart het 15 ton CO2 per jaar oftewel de jaarlijkse uitstoot van 19 huishoudens. Zo betaalt de Stad minder aan elektriciteit en wordt er lokaal groene energie opgewekt! 

Wil jij graag investeren in zonnepanelen, maar is je dak niet geschikt? Dan kan je nu mee investeren in de zonnepanelen van de Stad Mechelen via een aandeel van Ecopower CV. Het aanbod staat dus ook open voor niet-Mechelaars. Opgelet, aandelen kopen is nooit zonder risico! Ontdek er alles over op de website van Ecopower. 

Heb je interesse en wil je graag meer gedetailleerde info? Herbekijk hier de digitale lezing van 17 december 2020 om 20u. 

Zelf zonnepanelen plaatsen?

Dat kan natuurlijk ook! Heb je interesse in zonnepanelen op je eigen dak of dat van je huurder? Ontdek tips en tools op onze pagina over zonnepanelen of vraag gratis advies via Zonnewijzer! 

 

 

Met de steun van de provincie Antwerpen