Zonnepanelen

Denk je eraan om zelf energie op te wekken? Zelfs zonder premies blijven zonnepanelen nog steeds een verstandige investering: rendabel en duurzaam. De zon schijnt tenslotte gratis.

Maar hoe begin je eraan?

Je dak

Eerst moet je nagaan of je dak geschikt is voor zonnepanelen:

  • Is jouw dak nog niet geïsoleerd? Dan is dit je eerste stap. Doe gratis beroep op renovatiebegeleiding voor het nazicht van je dak en isolatieadvies.
  • Via Zonnekaart Vlaanderen kom je met één klik te weten of je dak geschikt is voor zonnepanelen. Scoort jouw dak goed, dan krijg je automatisch een berekening van wat zonnepanelen en een zonneboiler ongeveer kosten en vooral wat ze kunnen opbrengen.

Vraag advies via Zonnewijzer

Meld je aan op de ‘Zonnewijzer’ website. Op basis van de oriëntatie en vorm van je dak, je huidige verbruik en toekomstplannen  wordt er een advies op maat gemaakt. Het advies wordt telefonisch toegelicht door de Zonnewijzer adviseur. Tijdens dit gesprek kan je ook al je vragen stellen over zonnepanelen. Na het gesprek wordt het advies verfijnd en toegestuurd. Zo heb je een duidelijk zicht op het investeringsbedrag, de geschatte terugverdientijd en subsidies waar je mogelijk recht op hebt.

Of een thuisbatterij een meerwaarde is en of de combinatie van zonnepanelen, een batterij en een laadpaal voor een elektrische wagen een goed idee is, wordt ook  bekeken.

Met het objectief advies kan je zonnepanelen bestellen bij een leverancier naar keuze of intekenen op de doorlopende samenaankoop van zonnepanelen, thuisbatterijen en laadpalen. Zo ontzorgen we iedereen van a tot z. 

De adviezen en samenaankopen worden uitgevoerd door Klimaan cvso, de energiecoöperatie die duurzame projecten voor en door burgers realiseert in onze regio. 

Dit is een indicatie: prijzen en terugverdientijd kunnen fluctueren.

Budgetneutrale lening voor zonnepanelen

De zonnelening is een renteloze lening op maximaal 10 jaar. Met die lening kan je de aankoop  van zonnepanelen financieren. De terugbetaling gebeurt met het bedrag dat je uitspaart op je energiefactuur.

Let op! Deze lening richt zich tot een specifieke doelgroep. Niet iedereen komt hier voor in aanmerking. Ontdek alle voorwaarden.

Zonnepanelen op huurwoning

Vraag jij je als verhuurder af of jij zelf ook op korte termijn kan profiteren van de energiewinst na de investering in zonnepanelen?

Het antwoord op die vraag is kort: ja! Ontdek hoe.