Zonnewijzer

Gratis advies

Is jouw dak geschikt voor zonnepanelen? Kies je best voor blauwe of zwarte zonnepanelen?  Hoeveel panelen plaats je best? Heb jij ook heel wat vragen rond zonnepanelen? Ben je op zoek naar een onafhankelijke advies? Schrijf je dan nu in voor een gratis advies rond zonnepanelen. 

Vraag nu je gratis advies aan! 

Zonnewijzer?

De stad Mechelen wil inwoners aanmoedigen en ondersteunen om zonnepanelen te plaatsen. Zonnepanelen zorgen voor groene stroom voor jouw gezin en hebben een zeer gunstige terugverdientijd. De stad biedt daarom gratis, onafhankelijk en vrijblijvend advies aan over zonnepanelen aan al haar inwoners. Ben je benieuwd of je dak wel geschikt is voor PV-panelen, dan kan je zelf al eens een kijkje nemen op de zonnekaart.

Het advies wordt uitgevoerd door Klimaan cvso onder de projectnaam “Zonnewijzer”, in opdracht van Mechelen Klimaatneutraal. Je kan het advies eenvoudig aanvragen via hun website. Met jouw gegevens gaan zij aan de slag om een persoonlijk en onafhankelijk zonne-advies op maat te maken. Tijdens een telefonisch gesprek wordt het voorontwerp voor jouw dak toegelicht en verder afgestemd in functie van je noden, wensen en toekomstplannen.  Nadien ontvang je een gepersonaliseerd rapport voor jouw dak. Het advies is kosteloos en volledig vrijblijvend, je bent dus nergens toe verplicht.

Alle adviezen worden standaard telefonisch uitgevoerd. Er zijn geen huisbezoeken voorzien. Ondertussen werden al meer dan 100 adviezen uitgevoerd

Webinars

Heb je heel wat vragen en zoek je algemene informatie. Bekijk dan zeker deze opname van de webinar van woensdag 27 mei 2020. Je krijgt een goed zicht op zonnepanelen in het algemeen en op het project zonnewijzer. In de webinar worden ook een aantal vaakgestelde vragen beantwoord. 

Wil jij graag investeren in zonnepanelen, maar is je dak niet geschikt? Dan kan je nu mee investeren in de zonnepanelen van de Stad Mechelen via een aandeel van Ecopower CV in het project Zonneklaar. Opgelet, aandelen kopen is nooit zonder risico! Ontdek er alles over op de website van Ecopower. Heb je interesse en wil je graag meer gedetailleerde info? Herbekijk hier de digitale lezing van 17 december 2020 om 20u. 

Wat na de terugdraaiende teller? Kan ik een lening krijgen voor mijn zonnepanelen? Is het interessant om zonnepanelen op mijn verhuurwoning te plaatsen? Zit jij ook nog met heel wat vragen over zonnepanelen op je eigen dak. Herbekijk dan de webinar van vrijdag 11 december 2020 om 20u van Zonnewijzer over zonnepanelen. 

En daarna?

Zie je na het advies  een eigen zonnedak helemaal zitten? Je hebt nu alle informatie in handen om offertes op te vragen bij installateurs naar keuze. Indien gewenst kan Klimaan cvso je ook een voorstel maken. 

Meer weten?

Zonnepanelen horen enkel thuis op een goed geïsoleerd dak en bij uitbreiding liefst een goed geïsoleerde woning. Hoe jouw dak scoort qua isolatie kan je zelf beoordelen op basis van onze warmeluchtfoto.
Wil je graag eerst je woning energiezuinig maken, maar weet niet goed waar te beginnen? Op onze pagina energiezuinige maatregelen hebben we alvast alle nuttige informatie verzameld. Je kan ook begeleiding aanvragen, een renovatiecoach gaat dan met jou aan de slag om een stappenplan voor je hele woning op te maken!