Gratis advies

Eigenverbruik, injectie, dalende subsidies, thuisbatterijen,… het is er niet makkelijker op geworden om te begrijpen dat zonnepanelen nog steeds een heel rendabele en duurzame keuze zijn. Daarom biedt Mechelen Klimaatneutraal aan alle geïnteresseerde Mechelse gezinnen een gratis en vrijblijvend (Zonnewijzer)advies aan, om hen te begeleiden naar hun eigen hernieuwbare energievoorziening. Sinds de start van het adviesproject in april 2020, kregen al meer dan 175 gezinnen een advies op maat. 

Vraag nu je gratis advies aan! 

Zonnewijzer?

Na aanmelding op de Zonnewijzer website wordt er op basis van de oriëntatie en vorm van het dak van je woning, je huidige verbruik en toekomstige verwachtingen in verbruik, een adviesfiche op maat gemaakt. Deze wordt telefonisch in detail toegelicht tijdens het adviesgesprek met de Zonnewijzer adviseur. Hier kan je ook met al je vragen terecht. Nadien wordt de adviesfiche verder verfijnd en je toegestuurd. Onder andere het investerinsgbedrag, de geschatte terugverdientijd en het subsidiebedrag waar je recht op hebt zijn hierin weergegeven, specifiek voor jouw situatie.
Of een thuisbatterij een meerwaarde kan zijn en of de combinatie van zonnepanelen, een batterij en een laadpaal voor een elektrische wagen een goed idee is, kan ook bekeken worden.

De adviezen worden uitgevoerd door Klimaan cvso, de energiecoöperatie die duurzame projecten voor en door burgers realiseert in onze regio.

En daarna?

Ben je na het advies er van overtuigd om een eigen zonnedak te installeren? Je hebt nu alle informatie in handen om offertes op te vragen bij installateurs. Indien gewenst kan Klimaan cvso je ook een voorstel maken en voor verdere begeleiding zorgen.

Kers op de taart 

Zonnepanelen horen enkel thuis op een goed geïsoleerd dak en bij uitbreiding liefst een goed geïsoleerde woning. Hoe jouw dak scoort qua isolatie kan je zelf beoordelen op basis van onze warmeluchtfoto.

Wil je graag eerst je woning energiezuinig maken, maar weet niet goed waar te beginnen? Op onze pagina energiezuinige maatregelen hebben we alvast alle nuttige informatie verzameld. Je kan ook begeleiding aanvragen, een renovatiecoach gaat dan met jou aan de slag om een stappenplan voor je hele woning op te maken!