mk_webbanners_280x90_archief.jpg

Donderdag Veggiedag

Donderdag Veggiedag logo

 

Lekker vegetarisch eten is het beste recept voor een gezonde planeet.

Zelfs met één dagje veggie per week doe je de ijsbeer een groot plezier.

Veeteelt is namelijk voor bijna een vijfde verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde en het smelten van de poolkappen.

Door op donderdag geen vlees of vis te eten, maar meer groenten en fruit, help je de planeet, de ijsberen en jezelf!

Doe mee!

Een dagje per week vegetarisch eten is eigenlijk goed voor... alles en iedereen! Niets te verliezen, veel te winnen.ijsbeer op ijsschots "oef! 't is donderdag"

 • Goed voor lijf en lijn
  Door evenwichtig vegetarisch te eten, krijg je veel vitaminen en mineralen binnen en minder schadelijke dierlijke vetten en cholesterol. De kans op hart- en vaatziekten, suikerziekte en overgewicht daalt. Een beetje minder vlees is een uitstekende zet voor je gezondheid.
 • Je redt de planeet
  Door een jaar lang vegetarisch te eten op donderdag, verminder je je broeikasuitstoot evenveel als wanneer je 1250 km met de fiets zou rijden in plaats van met de auto. De darmgassen en mest van runderen bevatten immers veel broeikasgassen. Bovendien worden er wouden weggekapt voor graasland en veevoeder. Minder vlees eten is dus een opkikker voor het klimaat, voor de ijsbeer (en heel veel andere dieren) en voor het regenwoud!
 • Je helpt andere mensen
  De wereldwijde veeteelt gebruikt 40 % van al het graan ter wereld, maar levert veel minder voedsel op dan wat erin gaat. Voor 1 kg rundvlees is zeven à tien kilogram graan nodig. Zo is er minder graan beschikbaar voor mensen, tegen hogere prijzen. Meer vegetarisch eten betekent ook water sparen. In de productie van één kilogram rundvlees kruipt 15 000 liter water.
 • Je spaart dieren
  Een gemiddelde Belg eet tijdens zijn leven ruim 1800 dieren: 891 kippen, 42 varkens, 5 runderen, 789 vissen, 7 schapen, 43 kalkoenen en 24 konijnen en ander wild. Plus een derde van een paard. Bijna allemaal brachten ze hun korte leven door in de intensieve veeteelt. Als je één keer per week vegetarisch zou eten, spaar je ruim 250 dieren tijdens je leven.

De stad Mechelen ondersteunt

De stad Mechelen ondersteunt het initiatief Donderdag Veggiedag van EVA (Ethisch Vegetarisch Alternatief) vzw. 

Lekker gezond! Appelen in mand

Meer info

Voor lekkere recepten, ingrediënten, restaurants en tips, surf naar:

www.donderdagveggiedag.be

www.vegetarisme.be 

www.dagenzondervlees.be