facebook-evenement-784-295.png

De Renovatiemobiel komt naar je toe

Waar en wanneer

Illustratie van de renovatiemobiel

De renovatiemobiel heeft in het voorjaar van 2018 in Leest, Heffen, Nekkerspoel, wijk Tervuursesteenweg gestaan en een 120 tal mensen hebben advies gekregen over premies, de Vlaamse Energielening, wat ze best het eerst van investeringen doen...

De locaties van het najaar van 2018 zijn momenteel nog niet gekend.

 

Voor wie

Heb je renovatieplannen? Wil je graag begeleiding bij de werken en meer informatie over de verschillende mogelijkheden? Kom dan zeker langs. 

In deze mobiel kunnen alle Mechelaars simpel en snel advies krijgen over energiebesparende maatregelen aan hun huis. Huiseigenaars krijgen informatie over wat de mogelijkheden zijn, welke stappen ze best eerst nemen en wat het kost en oplevert. In de Renovatiemobiel kan je ook advies krijgen over hoe de werken het beste betaald of gefinancierd worden en welke subsidies van toepassing zijn.

Daarnaast zie je voorbeelden van verschillende duurzame maatregelen. Het rijdend adviescentrum wekt deels zijn energie op door middel van zonnepanelen.

Waarom

De stad vindt het belangrijk dat wonen voor iedereen betaalbaar, comfortabel en duurzaam blijft. Veel oudere woningen in Mechelen zijn matig geïsoleerd en daar valt nog veel te winnen. Goede isolatie en ventilatie is belangrijk, niet alleen vanwege besparing van stookkosten, maar ook om het leefcomfort in de woning te verhogen en de uitstoot van CO2 te verlagen. In het Europees burgemeestersconvenant verbond de stad zich ertoe een  CO2-reductie van 20% te behalen. Mechelen heeft zelfs de ambitie om deze doelstelling te overtreffen in 2020. Dat betekent dat we nu moeten beginnen!
Daarom loopt er vanaf dit jaar het Europees project Triple A waarbinnen de Renovatiemobiel wordt gefinancierd.

Op vrijdag 10 november 2017 heeft de Renovatiemobiel zijn deuren geopend in wijk Heihoek. 

Weet jij een goede plek zijn? Laat het weten via klimaatneutraal@mechelen.be.

Triple-A

Het project Triple-A wordt gecoördineerd door de Technische Universiteit in Delft, gesubsidieerd door het Europees Interreg 2 Zeeën programma 2014-2020 en gecofinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (ERFD) in het kader van subsidiecontract 2S02-029 voor de periode van januari 2017 tot december 2020.