mk_webbanners_1200px-01.png

Renovatiemobiel

De Renovatiemobiel komt naar je toe

Op vrijdag 10 november opent de Renovatiemobiel zijn deuren in wijk Heihoek. In deze mobiel kunnen alle Mechelaars simpel en snel advies krijgen over energiebesparende maatregelen aan hun huis. Huiseigenaars krijgen informatie over wat de mogelijkheden zijn, welke stappen ze best eerst nemen en wat het kost en oplevert. In de Renovatiemobiel kan je ook advies krijgen over hoe de werken het beste betaald of gefinancierd worden en welke subsidies van toepassing zijn.

Daarnaast zie je voorbeelden van verschillende duurzame maatregelen. Het rijdend adviescentrum is wekt deels zijn energie op door middel van zonnepanelen.

Waarom

De stad vindt het belangrijk dat wonen voor iedereen betaalbaar, comfortabel en duurzaam blijft. Veel oudere woningen in Mechelen zijn matig geïsoleerd en daar valt nog veel te winnen. Goede isolatie en ventilatie is belangrijk, niet alleen vanwege besparing van stookkosten, maar ook om het leefcomfort in de woning te verhogen en de uitstoot van CO2 te verlagen. In het Europees burgemeestersconvenant verbond de stad zich ertoe een  CO2-reductie van 20% te behalen.  Mechelen heeft zelfs de ambitie om deze doelstelling te overtreffen in 2020. Dat betekent dat we nu moeten beginnen!
Daarom loopt er vanaf dit jaar het Europees project Triple A waarbinnen de Renovatiemobiel wordt gefinancierd.

Wanneer


van 15.11.2017 – 2.12.2017
Woensdag,  vrijdag van 13u30 tot 19u30
Donderdag van 13u30 tot 18u
Zaterdag van 10u tot 16u

We verwelkomen je graag op de openingsavond vrijdag 10.11.2017 om 18u. Als je hiervoor vooraf registreert via dit invulformulier zetten we een drankje voor jou klaar.


Voor wie


Heb je renovatieplannen? Wil je graag begeleiding bij de werken en meer informatie over de verschillende mogelijkheden? Kom dan zeker langs.


Waar


Wijk Heihoek. De exacte locatie wordt binnenkort bekend gemaakt.
Hierna zal de Renovatiemobiel verhuizen naar een volgende wijk.
Weet jij een goede plek zijn? Laat het weten via klimaatneutraal@mechelen.be.

Triple-A

Het project Triple-A, gecoördineerd door de Technische Universiteit in Delft, wordt gefinancierd door het Europees Interreg 2 Zeeën programma en gecofinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (ERFD) in het kader van de subsidieovereenkomst nr. 2S02-029, dit voor de periode van januari 2017 tot december 2020.