facebook-evenement-784-295.png

De Renovatiemobiel komt naar je toe

Voor wie

Heb je net een huis gekocht? Of ben je van plan om je huis te renoveren? Wil je graag begeleiding bij de werken en meer informatie over de verschillende mogelijkheden? Kom dan zeker langs in ons mobiel infopunt, de Renovatiemobiel!

Waar en wanneer

Van 10 t.e.m. 17 november staat de Renovatiemobiel vlakbij het Vrijbroekpark. Twee thema’s staan dan in de kijker:

  • Een ingrijpende energetische renovatie en een bijna energie neutrale renovatie: hoe pak ik het aan? De renovatiemobiel staat naast een duurzame verbouwde rijwoning, die te bezoeken is tijdens Ecobouwers Opendeur;
  • Klus en (ver)bouw gezond! De actieweek ‘Gezond Binnen’ van Logo Mechelen die die week plaats vindt, richt zich dit jaar op klussers en (ver)bouwers.

Je vindt de Renovatiemobiel in de Landbouwstraat, ter hoogte van huisnummer 101. Op volgende tijdstippen is de Renovatiemobiel open en kan je er terecht voor advies:

  • Maandag 12.11.2018:12.30 – 16.00
  • Woensdag 14.11.2018: 15.30 – 18.30
  • Donderdag 15.11.2018: 15.30 – 18.30
  • Vrijdag 16.11.2018: 13.30 – 17.30

Op zaterdag 10 en 17 november is de renovatiemobiel open voor bezoekers van Ecobouwers opendeur. Bekijk hier de opengestelde woningen in Mechelen en schrijf je in op de website van Ecobouwers.

Over de Renovatiemobiel

In de Renovatiemobiel kunnen alle Mechelaars simpel en snel advies krijgen over energiebesparende maatregelen aan hun huis. Je krijgt informatie over wat de mogelijkheden zijn, welke stappen je best eerst neemt en wat het kost en oplevert. In de Renovatiemobiel kan je ook advies krijgen over hoe de werken het beste betaald of gefinancierd worden en welke subsidies van toepassing zijn. Bovendien vind je er folders over alle lopende acties die Mechelen Klimaatneutraal organiseert zoals samenaankopen, adviezen aan huis en renovatiebegeleiding. Tenslotte zie je voorbeelden van verschillende duurzame maatregelen.

Op vrijdag 10 november 2017 heeft de Renovatiemobiel zijn deuren geopend in wijk Heihoek. Sinds dan is de renovatiemobiel al ingezet op 7 verschillende locaties in de Mechelse wijken (waaronder Leest, Heffen, Muizen, Mechelen Noord (Nekkerspoelsesteenweg) en Mechelen Zuid (Tervuursesteenweg)). De Renovatiemobiel heeft al meer dan 140 bezoekers over de vloer gehad.

Doe mee

Weet je een goede locatie in je buurt? Of heb je een goed idee voor een opstelling in onze Renovatiemobiel? Laat het ons weten op klimaatneutraal@mechelen.be

Triple-A

De renovatiemobiel is ontwikkeld dankzij het Europees project Triple A. Het project Triple-A is gesubsidieerd door het Europees Interreg 2 Zeeën programma 2014-2020 en gecofinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (ERDF) in het kader van subsidiecontract 2S02-029 voor de periode van januari 2017 tot december 2020.