Over de Renovatiemobiel

Heb je net een huis gekocht? Of ben je van plan om je huis te renoveren? Wil je graag begeleiding bij de werken en meer informatie over de verschillende mogelijkheden? Kom dan zeker langs in ons mobiel infopunt, de Renovatiemobiel!

In november 2017 heeft de Renovatiemobiel zijn deuren geopend in wijk Heihoek. Daarna werd het infopunt ingezet op verschillende locaties in de Mechelse wijken, waaronder Leest, Heffen, Muizen, Mechelen Noord (Nekkerspoelsesteenweg) en Mechelen Zuid (Tervuursesteenweg, Landbouwstraat). De Renovatiemobiel heeft in zijn eerste jaar al meer dan 200 bezoekers over de vloer gehad.

In de Renovatiemobiel kunnen alle Mechelaars simpel en snel advies krijgen over energiebesparende maatregelen aan hun huis. Je krijgt informatie over wat de mogelijkheden zijn, welke stappen je best eerst neemt en wat het kost en oplevert. In de Renovatiemobiel kan je ook advies krijgen over hoe de werken het beste betaald of gefinancierd worden en welke subsidies van toepassing zijn. Bovendien vind je er folders over alle lopende acties die Mechelen Klimaatneutraal organiseert, zoals samenaankopen, adviezen aan huis en renovatiebegeleiding. Tenslotte zie je voorbeelden van verschillende duurzame maatregelen.

Doe mee

De Renovatiemobiel biedt

  • Informatie over energiezuinige maatregelen

  • Duurzaam (ver)bouwadvies op maat van je woning

  • Een mobiele trailer die kan ingezet worden voor klimaat- en/of buurtacties

De Renovatiemobiel zoekt

  • Locaties in leuke buurten met stroom en (voldoende) plaats 

  • Verenigingen die mee willen werken aan klimaat- en wijkacties met de Renovatiemobiel

Weet je een goede locatie in je buurt? Of heb je een goed idee voor onze Renovatiemobiel? Neem contact op via klimaatneutraal@mechelen.be

Triple-A

De renovatiemobiel is ontwikkeld dankzij het Europees project Triple A. Het project Triple-A is gesubsidieerd door het Europees Interreg 2 Zeeën programma 2014-2020 en gecofinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (ERDF) in het kader van subsidiecontract 2S02-029 voor de periode van januari 2017 tot december 2020.