Zonnepanelen op je huurwoning

De zon schijnt ook voor de verhuurder!

Vraag jij je als verhuurder af of jij zelf ook op korte termijn kan profiteren van de energiewinst na de investering in zonnepanelen?

Het antwoord op die vraag is kort: ja!

Als je investeert in zonnepanelen dan maak je je verhuurwoning klaar voor de toekomst. Je creëert een meerwaarde en helpt tegelijk je huurder zijn energiefactuur laag te houden. Bovendien profiteer je zelf mee van de energiewinst.

Samen met enkele juridische experten stelden we een voorbeeld van een contract op zodat het energievoordeel gedeeld kan worden tussen de verhuurder en de huurder en een winwin is voor beide partijen. Dit voorbeeldcontract kan je als addendum toevoegen aan je bestaand huurcontract.

Hoe werkt het? Er wordt berekend hoeveel euro de huurder maandelijks bespaard na de installatie van de zonnepanelen op basis van het verbruik.. De huurder bespaart op zijn energiefactuur en betaalt hiervoor een  extra vergoeding bovenop de huurprijs,... De verhuurder ontvangt een extra som ter compensatie  voor de installatie van de panelen en verdient zijn investering op termijn terug. 

Bovendien zijn er nog meer voordelen als je zonnepanelen plaatst:

Heb je vragen? Laat het ons weten via klimaatneutraal@mechelen.be

Download het voorbeeldcontract. Heb je graag het Word document stuur ons dan een mailtje

Vragen bij de berekening, contacteer Energiepunt Mechelen: energiepunt@mechelen.be

Disclaimer: door de snelle evolutie van de regelgeving en rechtspraak is het mogelijk dat deze informatie niet volledig accuraat is. De dienst Mechelen Klimaatneutraal biedt dan ook geen enkele garantie voor de juistheid, de volledigheid of het bijgewerkt zijn van de informatie op deze website en kan hiervoor niet aansprakelijk gesteld worden.

Met steun van